Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021

H συνταγή της επιτυχίας του κ. Bloomberg

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης και ιδρυτής της αυτοκρατορίας ΜΜΕ Bloomberg LP, Michael Bloomberg, κατάφερε να χτίσει μία περιουσία που υπολογίζεται σε 27 δισ. δολαρίων. Σε πρόσφατη συνέντευξή του ρωτήθηκε για το «μυστικό» της επιτυχίας του και οπωσδήποτε η απάντηση που έδωσε έχει ενδιαφέρον.

“Ο καθένας έχει μπροστά του διαφορετικές ευκαιρίες. Έχει διαφορετικές ικανότητες, ενώ και η τύχη είναι ένας παράγοντας. Όμως, η εμπειρία μου δείχνει ότι ο καθένας φτιάχνει την τύχη του. Όσο πιο σκληρά δουλεύεις, τόσο πιο τυχερός γίνεσαι”.

Και πρόσθεσε: “Εγώ πάντα προσπαθούσα να είμαι ο πρώτος που φτάνει στο γραφείο το πρωί και ο τελευταίος που φεύγει το βράδυ. Να παίρνω τις λιγότερες μέρες άδειας και να λείπω όσο το δυνατόν λιγότερο από το γραφείο μου, για να πάω στην τουαλέτα ή για φαγητό”.

“Πρέπει να βρίσκεται εκεί. Εάν θέλεις να επιτύχεις, δεν μπορείς να ελέγξεις πόσο τυχερός είσαι, δεν μπορείς να ελέγξεις πόσο έξυπνος είσαι, αλλά μπορείς να ελέγξεις το πόσο σκληρά δουλεύεις. Επομένως, αυτό είναι το πρώτο πράγμα”.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων