Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Η ταλαντούχα κ. Δαμανάκη και οι…οστρακοκαλλιεργητές

Η κ. Δαμανάκη έχει ακολουθήσει τις οβιδιακές μεταμορφώσεις της γενιάς της. Από εξεγερμένη του Πολυτεχνείου, να είναι σήμερα με την πλευρά της εξουσίας. Και μάλιστα στο κέντρο της. Επίτροπος σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση, της οποίας οι λαοί κρατούνται όμηροι της λιτότητας και εξεγείρονται προσπαθώντας να περισώσουν την αξιοπρέπειά τους.

Ο καθένας έχει δικαίωμα να προχωράει στη ζωή του. Ακόμη κι αν αυτό σημαίνει από το «εδώ πολυτεχνείο» να φτάνει στο «εδώ παπάς, εκεί παπάς, που είναι ο παπάς;». Διότι εν προκειμένω περί αυτού πρόκειται, καθώς το «παπατζιλίκι» πάει σύννεφο σε σχέση τόσο με το ευρύτερο σχέδιο εξυγίανσης και ανάπτυξη, όσο και με κάποιες κρίσιμες λεπτομέρειές του.

Έτσι λοιπόν, η Ελληνίδα επίτροπος ξανάνοιξε με συνέντευξή της ένα θέμα που μόλις πριν λίγες ημέρες είχε κλείσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Σύμφωνα με την κ. Δαμανάκη η Κομισιόν αφήνει ανοιχτό το θέμα του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα και η ίδια απλά εύχεται να μην χρειαστούν τέτοιες πιέσεις. Το γεγονός ότι βγήκε πάλι ο Βρούτσης και διαβεβαίωνε για το αντίθετο μικρή σημασία έχει. Λογικά, η Επίτροπος ξέρει καλύτερα τις προθέσεις της Κομισιόν.

Μακάρι πάντως η κ. Δαμανάκη τη σπουδή που δείχνει στο να μεταφέρει τη «γραμμή της Κομισιόν» για να «μην ξεχνιόμαστε», να την έδειχνε και στη στήριξη της χώρας της για ζητήματα που εμπίπτουν στο χαρτοφυλάκιό της. Διότι δουλειά της κας Δαμανάκη δεν είναι ο κατώτατος μισθός αλλά η αλιεία.

Ας μιλήσει η κ. Δαμανάκη με Έλληνες αλιείς για να καταλάβει πως μετά την ελληνική γεωργία καταστρέφεται και η ελληνική αλιεία. Ας μιλήσει η κ. Δαμανάκη με Έλληνες οστρακοκαλλιεργητές μήπως καταλάβει πώς γίνεται ένας τόσο ελπιδοφόρος τομέας της οικονομίας, με πρωτογενή παραγωγή, μεταποιητικές μονάδες και τεράστιες δυνατότητες για νέες θέσεις εργασίας, να κοντεύει να βουλιάξει; Αν κάθε τομέας της οικονομίας είναι και μια πονεμένη ιστορία στις συμπληγάδες της γραφειοκρατίας των Αθηνών και των Βρυξελλών, τότε ο κατώτατος μισθός είναι ο τελευταίος ανασταλτικός παράγοντας στο να γίνονται επενδύσεις.

Αλλά για αυτά ουδόλως δείχνει να ενδιαφέρεται η κ. Δαμανάκη. Επίτροπο άλλωστε δεν την έκαναν οι οστρακοκαλλιεργητές…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων