Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Η τελευταία ευκαιρία του μπάσκετ

Ελάχιστοι πιστεύουν ότι η πρόσφατη ανακοίνωση φιλίας του Δημήτρη Γιαννακόπουλου προς τον Γιώργο και τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο θα σημάνει την απαρχή μιας νέας εποχής στο ελληνικό μπάσκετ.

Και δεν έχουν άδικο. Ποιός μπορεί να ξεχάσει όταν οι τρεις τους είχαν θερμή χειραψία στο τελευταίο ντέρμπι ΟλυμπιακούΠΑΟ στο ΣΕΦ, με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού φιλοξενούμενο στην έδρα του Ολυμπιακού…
Λίγες ώρες αργότερα έγινε «σφαγή» στα αποδυτήρια των διαιτητών, δηλώσεις περί «εφευρέτη της αλητείας» και λίγες μέρες μετά στο Ελληνικό, επαναλήφθηκε το σκηνικό κόλασης των «αιώνιων» ντέρμπι, με επεισόδια, αιχμηρά αντικείμενα, ανακοινώσεις και εκκενώσεις. Με εκατέρωθεν καταγγελίες στα αρμόδια όργανα και τιμωρίες-χάδια σε ομάδες και χούλιγκαν.

«Γιατί να αλλάξει κάτι τώρα;» θα αναρωτηθεί εύλογα ο ταλαιπωρημένος και αηδιασμένος φίλος του μπάσκετ. Στο επόμενο ραντεβού τα ίδια θα γίνουν, έρχονται και πολλά μπροστά μας με τους τελικούς του πρωταθλήματος…

Υπάρχει, όμως, ακόμη ελπίδα…Να καταλάβουν οι παράγοντες των δύο κορυφαίων ομάδων της χώρας ότι ο μοναδικός τρόπος να σώσουν το άθλημα και το κύρος των συλλόγων και των εαυτών τους, είναι να γίνουν μπροστάρηδες στην εκτόνωση της κατάστασης και της απαλλαγής από ό,τι σάπιο γεννά ο τυφλός ανταγωνισμός τους.

Να το καταλάβουν, όμως, εμπράκτως. Κι όχι στα επόμενα ματς να υποθάλψουν τους γνωστούς πρωταγωνιστές της βίας, να επιτεθούν σε διαιτητές ή να επιδοθούν στις γνωστές αλληλοκατηγορίες για το ποιος επηρεάζει περισσότερο μια αρρωστημένη ιστορία.

Στα επόμενα παιχνίδια θα αποδειχτεί εάν πράγματι έχουν αντιληφθεί ότι είναι η τελευταία ευκαιρία ή εάν πράγματι όλα αυτά τα ειρηνικά είναι απλώς υποκριτικά.

Αλλά τότε, θα είναι άξιοι της μοίρας τους και ανάξιοι των ίδιων των επενδύσεών τους, τις οποίες αντί να προστατεύουν, καταστρέφουν…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων