Μπροστά σε ένα απρόσμενο θέμα βρέθηκαν αρχαιολόγοι καθώς βρήκαν μια χαμένη αρχαιοελληνική πόλη στη Θεσσαλία .
Πρόκειται για μια πόλη 2.500 ετών στην περιοχή του Βλοχού στην Καρδίτσα με τους αρχαιολόγους από τη πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ και το πανεπιστήμιο του Μπόρνμουθ να μην μπορούν να πιστέψουν πως δεν είχε ανακαλυφθεί μέχρι τώρα.
Η εξήγηση ίσως να βρίσκεται στο γεγονός ότι αν και κάποια από τα ερείπια ήταν γνωστά είχαν θεωρηθεί ως κομμάτι ενός άσχετου οικισμού λέει ο επικεφαλής της ομάδας Ρόμπιν Ρόνλουντ.
«Ένας συνάδελφος και εγώ πέσαμε στην κυριολεξία πάνω της πέρυσι και αμέσως αντιληφθήκαμε τη σημασία της. Το γεγονός ότι κανείς δεν είχε κάνει ανασκαφές στο λόφο πριν είναι μυστήριο». Στην ανασκαφή όπου βρέθηκαν τα ερείπια πύργων τοίχων και εισόδων στην πόλη στην κορυφή και στις πλαγιές του βουνού συμμετείχε και η Εφορεία Αρχαιοτήτων στην Καρδίτσα. Επίσης βρέθηκαν κομμάτια από αρχαία αγγεία που χρονολογούνται από το 500 π.Χ. Η πόλη εκτιμάται ότι άνθησε μεταξύ τετάρτου και τρίτου αιώνα π. Χ. αλλά μετά εγκαταλείφθηκε ίσως επειδή κατελήφθη από τους Ρωμαίους.
Απώτερος στόχος των αρχαιολόγων είναι να καλυφθούν τα κενά στη γνώση για την περιοχή και να καταδειχθεί ότι υπάρχουν πολλές περιοχές που πρέπει να μελετήσουν οι επιστήμονες.