Μελέτη, που δημοσιεύθηκε σε επιστημονικά έντυπα, ανέφερε ότι οι άνθρωποι που είχαν έντονο άγχος μετά τη δουλειά δεν κατάφερναν να χαλαρώσουν όταν έβλεπαν τηλεόραση ή όταν έπαιζαν παιχνίδια στον υπολογιστή. Σε δείγμα 471 ατόμων διαπιστώθηκε ότι τους περισσότερους, η τηλεόραση ή τα παιχνίδια στον υπολογιστή τους οδήγησε στο αίσθημα ενοχής, η οποία με τη σειρά της τους έκανε να νιώθουν λιγότερο ξεκούραστοι.
Ένιωθαν ότι χαράμιζαν το χρόνο τους ανούσια και παθητικά. Ο Δρ Leonard Reinecke, από το Πανεπιστήμιο Johannes Gutenberg Mainz αναφέρει: «Αρχίζουμε να εξετάσουμε τη χρήση των μέσων ενημέρωσης ως αιτία της καταστροφής. Στην εποχή των smartphones και των κινητών με πρόσβαση στο διαδίκτυο, η πανταχού παρούσα διαθεσιμότητα της επικοινωνίας συχνά φαίνεται να είναι ένα βάρος και ένας στρεσογόνος παράγοντας και όχι ένα μέσο για χαλάρωση».
Επίσης, το Πανεπιστήμιο του Worcester εξέτασε 100 εργαζομένους που ζούσαν ταγμένοι στην επικοινωνία των μηνυμάτων και των mail τους – τσέκαραν δηλαδή διαρκώς το blackberry ή το smart phone τους. Υποβλήθηκαν όλοι σε ψυχομετρικά τεστ που παρακολουθούσαν τις αυξομειώσεις του στρες στην καθημερινότητά τους.
Όσο πιο πολύ άγχος είχαν οι εργαζόμενοι, τόσο περισσότερο ανήσυχοι ήταν για το κινητό τους, και το έλεγχαν με εμμονή. Αυτό καθιέρωνε έναν φαύλο κύκλο (έναν «άρρωστο κύκλο» όπως τον ονόμασαν οι ερευνητές). Μια υπερδιέγερση που όσο αφήνει να τον καταλαμβάνει κανείς, τόσο χειροτερεύει.