Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

H «τρόικα» ψάχνει τράπεζες και διαπλοκή

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τον διορισμό των Ελεγκτικών εταιρειών στις μεγάλες ελληνικές συστημικές τράπεζες. Φαίνεται πως η…όρεξη της Τρόικας για έλεγχο των τραπεζών δεν τελειώνει στις διοικήσεις τους. Παρά το γεγονός ότι οι εξαγγελίες των εκπροσώπων των πιστωτών μας είναι να ελέγξουν το πώς γινόταν οι διακυβέρνηση των πιστωτικών ιδρυμάτων τόσα χρόνια, η κρυφή τους επιθυμία είναι να μπορέσουν να ανιχνεύσουν τις σχέσεις διαπλοκής.

Θα ελέγξουν, μέσω των επιτρόπων, όλα τα δάνεια που έχουν χορηγηθεί σε επιχειρήσεις, σε πολιτικά κόμματα, σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και ότι μπορεί να συνιστά χαριστικές σχέσεις και εξαρτήσεις. Αυτό θα φανεί εύκολα από τους όρους που χορηγήθηκαν τα δάνεια, τις εξασφαλίσεις που είχαν ή που δεν είχαν, τις αναδιαρθρώσεις που μπορεί να έγιναν κοκ.

Μόλις τα στοιχεία αυτά φτάσουν μέσω των επιτρόπων, η τρόικα θα έχει μία πιο σαφή εικόνα για το πώς λειτουργούσε τόσα χρόνια η ελληνική οικονομία, η πολιτική και η ενημέρωση. Η αντιμετώπιση θα είναι διαφορετική. Εκτιμάται ότι θα ασκηθούν πιέσεις σε ορισμένες περιπτώσεις με στόχο να διευκολυνθεί το «έργο» της τρόικας και σε άλλες για να ξεκαθαρίσει το…τοπίο.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων