Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Η τρόικα θέλει 2200 απολύσεις στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Ο κύβος ερρίφθη για τους εργαζόμενους του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Η Τρόικα δεν πείσθηκε από το σχέδιο βιωσιμότητας του Νέου ΤΤ που ήθελε να δημιουργήσει η Τράπεζα της Ελλάδος. Τους διεμήνυσε ότι θα πρέπει να αναμορφώσουν το σχέδιο αυτό και να απολύσουν 2.200 εργαζόμενους, από τους συνολικά 3.200 που εργάζονται σήμερα. Με άλλα λόγια, η τρόικα απαιτεί να φύγουν πολλοί περισσότεροι από αυτούς που προέβλεπε η μη δεσμευτική πρόταση της Alpha Bank η οποία εγγυάτο το 50%του συνόλου των εργαζόμενων.

Γι αυτό κυβερνητικοί κύκλοι θεωρούν ότι οι αντιδράσεις των εργαζόμενων στο ενδεχόμενο απορρόφησης του υγιούς κομματιού του ΤΤ από την Alpha Bank, γύρισε «μπούμερανγκ» στους εργαζόμενους.

Το ΤΤ ήταν και στην ατζέντα της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών που αισθάνονται την ασφυκτική πίεση από τους εργαζόμενους-ψηφοφόρους τους. Προσπάθησαν να βρουν εναλλακτική λύση, χωρίς όμως να έχουν (προς το παρόν τουλάχιστον) τη σύμφωνη γνώμη της τρόικας. Αυτό που αποφάσισαν μεταξύ τους στη σύσκεψη ήταν να μην απολυθούν τώρα οι εργαζόμενοι. Συμφώνησαν να «σπάσει» τώρα σε «καλή» και «κακή» τράπεζα το ΤΤ και η «καλή» που θα είναι το Νέο ΤΤ να μείνει εν λειτουργία με όλους τους εργαζόμενους για 3 μήνες και μετά να ανοίξουν οι διαδικασίες εκ νέου για τις τράπεζες που θα ενδιαφέρονται να το αγοράσουν. Θέλουν να μεταθέσουν δηλαδή το πρόβλημα για 3 μήνες αργότερα.

Πάντως πριν ένα μήνα υπέγραψαν στο μνημόνιο, το σπάσιμο του ΤΤ σε καλό και κακό και την απορρόφηση του καλού κομματιού από συστημική τράπεζα. Το χρονοδιάγραμμα που προβλέπει το μνημόνιο είναι έως το τέλος Ιανουαρίου.

Τον λόγο (και) τώρα, έχει η τρόικα.

Η Alpha Bank σφυρίζει αδιάφορη…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων