Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022

Η «βεντέτα» της… Κυριακής

Κόκκινο πανί για καταστηματάρχες και εμπόρους έχει γίνει ο Κωστής Χατζηδάκης μετά την επιμονή του για άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου.

Σε σύσκεψη που έγινε προ ημερών στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία του Αντώνη Σαμαρά, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης δεν δίστασε να επιτεθεί φραστικά στον υπουργό αφήνοντας αιχμές για την στάση του: «Η τρόικα θέτει ως προαπαιτούμενο τις 7 Κυριακές γιατί επιμένεις στις 52;» υπονοώντας ότι ο Χατζηδάκης εξυπηρετεί συμφέροντα πολυκαταστημάτων. Ο Κωστής Χατζηδάκης εμφανώς ενοχλημένος σχολίασε: «Δεν ξέρω καν ποιοί είναι οι επιχειρηματίες», όμως ο Κορκίδης δεν πτοήθηκε και έριξε και άλλα δηλητηριώδη βέλη: «Ξέρεις ποιά είναι η διαφορά μεταξύ κρητικής και μανιάτικης βεντέτας; Ο Κρητικός λέει θα σε σφάξω, ο Μανιάτης το κρατάει “μανιάτικο” και δεν μιλάει. Στο τέλος και οι δύο σκοτώνουν…».

Ήταν η στιγμή που παρενέβη ο Αντώνης Σαμαράς ζητώντας από τον υπουργό να προχωρήσει άμεσα σε τρεις αλλαγές που αξίωναν οι έμποροι. Τελικώς το νομοσχέδιο για τα καταστήματα και τις Κυριακές ψηφίστηκε στο θερινό τμήμα της Βουλής ικανοποιώντας μερικώς τους καταστηματάρχες και ακόμη λιγότερο τον Χατζηδάκη. Κι αυτό γιατί οι αντιπεριφειάρχες θα έχουν τη δυνατότητα να αποφασίζουν για το εάν τα καταστήματα θα μπορούν να λειτουργούν όλες τις Κυριακές.

Προηγούμενο άρθροΚαλοκαιρινοί Έρωτες
Επόμενο άρθροΗ «ανταρσία» του Νικήτα

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων