Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Η Victoria Beckham βλάπτει σοβαρά την υγεία!

Οι γιατροί κατηγορούν τη Victoria Beckham για μια νέα «επιδημία» που έχει ξεσπάσει στις νεαρές κοπέλες και μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην υγεία τους!

Η νέα ασθένεια ονομάζεται “Poshitis” και εμφανίζεται έντονα στις γυναίκες που αντιγράφουν μανιωδώς το στυλ της Victoria το οποίο σχεδόν πάντα συμπληρώνεται από πολύ ψηλά παπούτσια και υπερμεγέθη τσάντα γεμάτη με τα… «απαραίτητα» η οποία κρέμεται από τον αγκώνα.

Ο φυσιοθεραπευτής Sammy Margos υποστηρίζει πως ο συνδυασμός αυτός πιέζει επικίνδυνα την στάση του σώματος και πως το τελευταίο διάστημα σημειώνονται όλο και περισσότερα προβλήματα γυναικών στους ώμους, τον αυχένα και την μέση επειδή αντιγράφουν το στυλ της Victoria (η οποία λανσάρει την δική της κολεξιόν με υπερμεγέθη τσάντες και την προωθεί αναλόγως). Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις η κατάσταση ήταν ιδιαιτέρως επικίνδυνη αφού λόγω του υπερβολικού βάρους της τσάντας σε συνδυασμό με την προσπάθεια ισορρόπησης πάνω στα ψηλά παπούτσια, είχε προκληθεί σχίσιμο των μυών!

Την ίδια στιγμή η Victoria Beckham δηλώνει πως δεν βάφεται ποτέ μπροστά στην κόρη της γιατί δεν θέλει να της δίνει το κακό παράδειγμα! Λέει πως τα παιδιά ήδη από μικρή ηλικία νιώθουν αρκετή πίεση και πως δεν θέλει να αποτελεί λάθος πρότυπο για την κόρη της όσον αφορά στην εξωτερική της εμφάνιση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο υπερβολικός και εσφαλμένος τρόπος προσέγγισης της μόδας από το καταναλωτικό κοινό, δημιουργεί προβλήματα υγείας στις γυναίκες (ψυχολογικά και σωματικά). Πρόσφατα είχε κατηγορηθεί η Sarah Jessica Parker και η σειρά Sex and the City για έντονα προβλήματα των γυναικών στα πόδια και τη μέση αφού σε όλα τα επεισόδια της σειράς η πρωταγωνίστρια δεν αποχωριζόταν τα αγαπημένα της ψηλοτάκουνα. Η μακροχρόνια αντιγραφή της τάσης αυτής έχει ως αποτέλεσμα την παραμόρφωση των κάτω άκρων και σε μερικές περιπτώσεις ανίατους πόνους στην μέση αφού με τα τακούνια το σώμα παίρνει αφύσικη στάση μετατοπίζοντας το κέντρο βάρους στην άκρη των ποδιών γεγονός που προκαλεί οσφυαλγίες, κακή κυκλοφορία του αίματος, παραμόρφωση των κάτω άκρων, προβλήματα στην μέση, αστάθεια και αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης των διαστρεμμάτων.

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους ο ακραίος καταναλωτισμός λειτουργεί ως υποκατάστατο των υγειών ανθρωπίνων σχέσεων που εκλείπουν από την ζωή του ανθρώπου και σε συνδυασμό με τα λαθεμένα πρότυπα που προβάλλουν τα media μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα πάσης φύσεως. Η εμμονή του καταναλωτή με ένα προϊόν μάρκας ή υιοθέτηση συγκεκριμένου lifestyle που αντιγράφει από τις ταινίες, τα περιοδικά, την τηλεόραση κ.α. αποτελούν σύμβολα κοινωνικού στάτους ενώ οι επιτηδευμένες κοινωνικές πιέσεις που ασκούνται στον άνθρωπο προς απόκτηση των «αγαθών» εξυπηρετούν τα συμφέροντα των εταιρειών σε βάρος του ανθρώπου.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων