Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

Η Χαλκιδική “κατακτά” την Σκανδιναβία

Μπορεί οι θερμοκρασίες στη Σκανδιναβία να τείνουν αυτό το διάστημα στο μηδέν, αλλά Δανοί και Σουηδοί απόλαυσαν τις τελευταίες ημέρες στις πατρίδες τους “ζεστές” εικόνες από τις ηλιόλουστες 61 καλύτερες παραλίες της περιοχής προ του ‘Άθω στο πλαίσιο επαγγελματικών συναντήσεων, που πραγματοποιήθηκαν σε Κοπεγχάγη και Γκέτεμποργκ.

Πρόκειται για την τρίτη φορά σε διάστημα ενός έτους, που στελέχη τού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω επισκέφθηκαν τη Σκανδιναβία, προκειμένου να συναντήσουν εκπροσώπους τουριστικών γραφείων και product managers των tour operators τής περιοχής.

Η προσπάθεια, που πραγματοποιήθηκε από τις 9 έως και τις 12 Δεκεμβρίου, αποτελεί, όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, μέρος του πλάνου μάρκετινγκ του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού ειδικά για τη σκανδιναβική αγορά. Πέραν των 61 παραλιών, ενδιαφέρον εκδηλώθηκε από πλευράς των Σκανδιναβών και για τις πολιτιστικές, περιπατητικές και εξερευνητικές δραστηριότητες στην περιοχή, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της περιοχής, που ο προορισμός προβάλλεται με αξιώσεις στη Δανία, σήμερα που οι αεροπορικές συνδέσεις της Κοπεγχάγης με το αεροδρόμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης πυκνώνουν και πληθαίνουν, δημιουργώντας συνθήκες υγιούς προσέλκυσης επισκεπτών.

Από τον Δεκέμβριο του 2013 μέχρι και το τέλος του 2014 ο Οργανισμός πραγματοποίησε 25 στοχευμένες επαγγελματικές συναντήσεις στη Σουηδία, Νορβηγία, Φιλανδία και Δανία.

Αυτή η ποιοτική βάση δεδομένων θα δημιουργήσει άμεσα την πρώτη λίστα συμμετεχόντων στο θεματικό ταξίδι εξοικείωσης, που θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή τον επόμενο Μάιο με τίτλο “ψηλαφίζοντας την ιστορία και το αθωνικό καλοκαίρι”» υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού.

Το επόμενο αντίστοιχο πρόγραμμα του Οργανισμού θα πραγματοποιηθεί εκ νέου στη Νορβηγία, Δανία και τη Σουηδία την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου 2015, προκειμένου -όπως τονίζεται στην ανακοίνωση- να ενισχύσει τη φήμη του προορισμού, να «κλειδώσει» συνεργασίες και να δημιουργήσει προϋποθέσεις για άνοιγμα νέων.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων