Παρασκευή, 23 Ιουλίου, 2021

Η υπόθεση Σώρρα δεν βγάζει πλέον γέλιο

Γράφει ο Γιώργος Ευγενίδης

Τον Αρτέμη Σώρρα τον αντιμετωπίσαμε όλοι, λίγο έως πολύ, με μια χαβαλετζίδικη διάθεση. Άλλωστε, ποιος θα πίστευε έναν άνθρωπο που λέει στα σοβαρά πως διαθέτει 600 δις ευρώ, ζεστά και μετρητά, επειδή, μεταξύ άλλων, πούλησε μια απόκρυφη τεχνολογία των Αρχαίων Ελλήνων στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ; Έλα όμως που τον πιστεύουν και τον παραπιστεύουν απελπισμένοι άνθρωποι. Και η υπόθεση μόνο γέλιο δεν βγάζει, από ένα σημείο και μετά.

Το φαινόμενο Σώρρα, πέραν του γραφικού του πράγματος, έγινε κάποια στιγμή εξαιρετικά επικίνδυνο. Το σημείο καμπής ήταν όταν ίδρυσε έναν πολιτικό φορέα και ξεκίνησε, μαζί με ορισμένα άλλα παλικάρια, να εξαπατούν κανονικότατα ευκολόπιστους πολίτες, οι οποίοι νόμιζαν πως, αν κάνουν ένα εξώδικο σε μια ΔΟΥ, δεν θα πρέπει να πληρώσουν τους φόρους τους. Και τώρα έφτασαν αυτοί οι άνθρωποι να απειλούνται με κατασχέσεις, γιατί κανείς εφοριακός δεν αναγνωρίζει αυτά τα απίστευτα εξώδικα.

Η περίπτωση Σώρρα έχει πάψει εδώ και καιρό να είναι αστεία. Πρόκειται για τσαρλατάνο του αισχίστου είδους, ο οποίος μάλιστα εμφορείται από ακροδεξιές και μισαλλόδοξες αντιλήψεις και σε καμία περίπτωση δεν είναι θιασώτης του αρχαίου πνεύματος. Ένα απίστευτος τύπος που το καπηλεύεται είναι και αυτός και η παρέα του περνούν καλά στην πλάτη των κοροϊδων. Γιατί, τα γραφεία του πολιτικού τους φορέα είναι «κέρασμα» από διάφορα μέλη, ενώ όλη αυτή η βιομηχανία με τα εξώδικα, τα οποία προφανώς και δεν έχουν κανένα αντίκρυσμα, έχει μεγάλο κόστος για τους αφελείς που μπλέκονται στα δίχτυα του, ενώ παράλληλα καλούνται να καταβάλλουν και συνδρομές μελών. Ωραιότατη μπίζνα, δεν λέω!

Το καλύτερο είναι πως στον Σώρρα δεν πιστεύουν μόνο άνθρωποι που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα ή είναι τελείως ανόητοι και άσχετοι (ναι, υπάρχουν και αυτοί). Χαρακτηριστικό παράδειγμα η μακαρίτισσα παιδοψυχίατρος που δολοφονήθηκε στη Λαμία, η οποία ήταν ενεργό μέλος της Ελλήνων Συνέλευσις. Και πλέον, οφείλουμε όλοι να καταλάβουμε πως αυτό το περίεργο κράμα παραθρησκευτικής οργάνωσης και ακροδεξιού, αντισημιτικού και προγονόπληκτου κόμματος είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και γνωρίζει ιδιαίτερη άνθιση στην περιφέρεια, όπου επεκτείνει το δίκτυό του και ανοίγει γραφεία με γεωμετρική πρόοδο.

Και το κερασάκι στην τούρτα: δικαστικοί λειτουργοί στρέφονται κατά δημοσίων λειτουργών, όπως έγινε στην περίπτωση του πρώην πλέον διοικητή του ΟΑΕΕ Δημήτρη Τσακίρη, μιας και εισαγγελέας της Βόρειας Ελλάδας διέταξε προκαταρκτική εξέταση επειδή, μόλις ανέλαβε το ταμείο, ο κ. Τσακίρης δεν δέχθηκε τα εξώδικα που κατέθεταν τα μέλη του «κόμματος» του Σώρρα. Την ίδια ώρα, σε σχετική επερώτηση στη Βουλή, η αρμόδια υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου δεν μπορούσε να απαντήσει αν ο Σώρρας έχει ή δεν έχει τα 600 δις και άρα αν είναι ή δεν είναι απατεώνας. Γιατί; Γιατί ακόμα ερευνάται από τους αρμόδιους κρατικούς μηχανισμούς. Κράτος και μερίδα της δικαιοσύνης δίνουν ρεσιτάλ ανοησίας, την ώρα που ο Σώρρας και οι συν αυτώ επελαύνουν και πείθουν όλο και περισσότερους για την ορθότητα των επιχειρημάτων τους.

Πάντως, όσο ανόητοι και αν είναι πολλοί ψηφοφόροι του Σώρρα, δεν μπορεί να επιτραπεί σε έναν κοινό απατεώνα να συνεχίσει να πολιτεύεται περίπου όπως έκανε ο περίφημος Καματερός με το ιαματικό νερό του. Το κράτος και η δικαιοσύνη πρέπει επιτέλους να απαντήσουν, αν έχει τα λεφτά ή όχι, και να διερευνήσουν επίσης τον τρόπο λειτουργίας αυτού του περίεργου κράματος που λέγεται Ελλήνων Συνέλευσις. Διότι, αν συνεχίσει για λίγο καιρό ακόμα αυτό το γαίτανάκι, δεν θα αργήσει και η ώρα που θα δούμε τον Σώρρα να φλερτάρει με την είσοδο στη Βουλή.

Και τότε είναι που θα πρέπει να βάλουμε τα διαβατήρια στα δόντια για τα καλά.

σχετικα αρθρα

2 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

ροη ειδησεων

spot_img