Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

Handelsblatt για Αλμπερτ Μπουρλά: «Ο επικεφαλής της Pfizer γίνεται σταρ»

«Ο επικεφαλής της Pfizer γίνεται σταρ – Οι ΗΠΑ τιμούν τον Άλμπερτ Μπουρλά για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού». Με αυτόν τον τίτλο η ηλεκτρονική έκδοση της οικονομικής επιθεώρησης Handelsblatt σκιαγραφεί το πορτραίτο του Άλμπερτ Μπουρλά, κάνοντας εκτενή αναφορά στις ελληνικές ρίζες του.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «μαζί με τους Ουκγούρ Σαχίν και Έζλεμ Τουρετσί, το ζεύγος μεταναστών της Biontech από την Τουρκία, ο Έλληνας μετανάστης Μπουρλά έχει γράψει ιστορία». Σημειώνει μάλιστα ότι ο Μπουρλά «σε αντίθεση με άλλες αμερικανικές επιχειρήσεις, αποποιήθηκε τα δισεκατομμύρια της αμερικανικής κυβέρνησης για την ανάπτυξη του εμβολίου στα πλαίσια της “operation wharp speed” και το αιτιολόγησε επικαλούμενος την ελευθερία της επιστημονικής έρευνας, αλλά και το ότι δεν θέλει να έχει καμία σχέση με την πολιτική».

Η Handelsblatt επισημαίνει ότι «ο Μπουρλά είναι γιος εβραϊκής οικογένειας, μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και έχει και σήμερα ακόμη σπίτι στην Ελλάδα. Το προφίλ του στο Twitter δείχνει την ελληνική και την αμερικανική σημαία. Έκανε το διδακτορικό του στη βιοτεχνολογία, στην κτηνιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη. Εκεί άρχισε να εργάζεται ως κτηνίατρος, εωσότου, σε ηλικία 32 ετών, προσελήφθη στην Pfizer, αρχίζοντας από το τμήμα της κτηνιατρικής. Δύο χρόνια αργότερα, μαζί με τη σύζυγό του, εγκατέλειψε την πατρίδα του για να εργαστεί σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες μέχρι να εγκατασταθεί στα κεντρικά γραφεία της Νέας Υόρκης. Πριν αναρριχηθεί στη θέση του CEO είχε διατελέσει υπεύθυνος για το τμήμα εμβολιασμού».

Πηγή: Deutsche Welle

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων