Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

Hongqi S9: Το πιο ισχυρό αυτοκίνητο παραγωγής που κατασκευάζεται επί κινεζικού εδάφους

Μετά την Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης του 2019, το hypercar μοντέλο της παλαιότερης κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας, η οποία ξεκινά τη δράση της από το 1958, έκανε την επίσημη εμφάνισή του και «εντός έδρας», συγκεκριμένα στο φετινό Σαλόνι του Πεκίνου.

Το S9 είναι σίγουρα ένα ξεχωριστό όχημα, αυτό φαίνεται εξαρχής από την σχεδίασή του που έχει γίνει από την ίδια την εταιρεία. Κυρίαρχα στοιχεία του αμαξώματος είναι η πληθώρα αεροδυναμικών στοιχείων, όπως οι ευμεγέθεις αεραγωγοί και ο πίσω διαχύτης, τα τονισμένα φτερά και φυσικά η τεραστίων διαστάσεων σταθερή αεροτομή. Επίσης δεν λείπουν οι carbon επιφάνειες και οι δύο κεντρικά τοποθετημένες απολήξεις.

Αντίστοιχα και το εσωτερικό διαθέτει μοναδικές λεπτομέρειες, όπως το ημι-ελλειπτικό τιμόνι, ο αιωρούμενος ψηφιακός πίνακας οργάνων και η υπερυψωμένη κεντρική ανθρακονημάτινη κονσόλα.

Κάτω από το εντυπωσιακής σχεδίασης αμάξωμα βρίσκεται ένας V8 υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας, αγνώστου κυβισμού, ο οποίος συνεργάζεται με ηλεκτρικά μοτέρ και παράγει συνδυαστική ισχύ 1.420 ίππους. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή το S9 χρειάζεται μόλις 1,9 δευτερόλεπτα για το 0-100 χλμ./ώρα, ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 400 χλμ./ώρα. Σύμφωνα με καλά επιβεβαιωμένες πηγές, η παραγωγή του Hongqui S9 θα ξεκινήσει μέσα στο 2021, σε συνολικά 70 αντίτυπα, ενώ η τιμή του θα ξεπερνά τα 1,2 εκατομμύρια ευρώ, όντας το ακριβότερο τετράτροχο που έχει κατασκευαστεί στην Κίνα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων