Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022

«Χούλιγκαν» και «δημοσιογράφοι»

Με αφορμή τις τελευταίες επιθέσεις «αγνώστων» εναντίον εκπροσώπων του Τύπου στο γήπεδο του Ολυμπιακού, έχει επανέλθει στο προσκήνιο μια αρρωστημένη κατάσταση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αθλητικογράφοι δέχονται επιθέσεις βίας την ώρα που κάνουν τη δουλειά τους. Κι ούτε θα είναι η τελευταία.

Τη μεγαλύτερη ευθύνη γι΄αυτά τα κρούσματα φέρουν οι ιδιοκτήτες. Των ομάδων και των ΜΜΕ. Κάποιων ομάδων και κάποιων ΜΜΕ.

Όταν διάφορες ΠΑΕ έχουν κατά καιρούς στοχοποιήσει δημοσιογράφους ως «εχθρούς» της ομάδας ή όταν σε πολλές ΠΑΕ η δύναμη των οπαδών δεν περιορίζεται στη θέση της εξέδρας αλλά αποκτά διοικητικά οφίτσια, είναι επόμενο το πράγμα να ξεφεύγει.

Αλλά κι όταν πολλά δημοσιεύματα σε οπαδικά (και όχι μόνο ΜΜΕ) προέρχονται από «δημοσιογράφους» που είναι οπαδοί ή χειρότεροι από χούλιγκαν, είναι προφανές ότι κάποια στιγμή θα προκαλέσουν αντιδράσεις σαν κι αυτές που οι χούλιγκαν είναι μαθημένοι να έχουν.

Η κατάσταση έχει μπερδευτεί πολύ στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τόσο πολύ όσο μπερδεύονται στα δημοσιογραφικά θεωρεία και στα επίσημα των γηπέδων κάποιοι που τα παλιότερα χρόνια ήταν απομακρυσμένοι στις εξέδρες των φανατικών. Τώρα οι φανατικοί είναι παντού στα γήπεδα κι οι φιλήσυχοι μακριά από αυτά!

Υ.Γ: Για το ότι θα «παίξει» στα ΜΜΕ θέμα Ολυμπιακού και Σκόκο το είχατε διαβάσει πρώτα εδώ, κάνα μήνα πριν. Όπου να΄ναι θα «σκάσει» και το ενδιαφέρον του ΠΑΟ για τον Πάουλο Σόουζα. Υπομονή…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων