Τρίτη, 3 Αυγούστου, 2021

ΗΠΑ: Η πρώτη μεγάλη αναδρομική έκθεση για τον Κριστιάν Ντιορ

Η 70χρονη ιστορία του οίκου υψηλής ραπτικής Κριστιάν Ντιορ, με τις δημιουργίες του ίδιου του Γάλλου μόδιστρου έως τις τωρινές της διευθύντριας δημιουργικού, Μαρία Γκράτσια Κιουρί θα αναβιώσει σε αναδρομική έκθεση που διοργανώνεται τον Νοέμβριο του 2018 στο Μουσείο Τέχνης του Ντένβερ.

Την έκθεση «Dior: From Paris to the World» (Dior: Από το Παρίσι στον Κόσμο) επιμελείται η Φλόρενς Μιούλερ, ιστορικός μόδας και τέχνης, έφορος του Avenir Foudantion of Textile Art and Fashion (Ίδρυμα Τέχνης της Κλωστοϋφαντουργίας και Μόδας) και θα φιλοξενηθεί από τις 18 Νοεμβρίου 2018 έως τις 3 Μαρτίου του 2019.

«Η καλλιτεχνική αντίληψη υπήρξε ανέκαθεν βασικός παράγοντας της επιτυχίας του Dior στη δημιουργία παγκόσμιας κληρονομιάς για το γαλλικό “haute couture οίκο”» δήλωσε η Μιούλερ. «Όλοι οι διευθυντές δημιουργικού το έχουν επιτύχει κατά τη διάρκεια της θητείας τους και μέσω των οραμάτων τους. Οι επισκέπτες θα είναι μάρτυρες αυτής της επιτυχίας μέσω των θεματικών τμημάτων της έκθεσης και θα αρχίσουν επίσης να κατανοούν πώς συνέβαλε η αμερικανική ήπειρος στο επίτευγμα του οίκου για διάστημα επτά δεκαετιών» σημείωσε, σύμφωνα με το WWD.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων