Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023

ΗΠΑ: Ο Τραμπ κατηγορεί τους δημοκρατικούς για «προδοσία» διότι δεν χειροκρότησαν ομιλία του

Για «αντιαμερικανική» και «προδοτική» στάση κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς ο Aμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, επειδή δεν τον χειροκρότησαν όταν εκφώνησε την ομιλία του για την Κατάσταση της Ένωσης την περασμένη εβδομάδα.

«Θα προτιμούσαν να δουν τον Τραμπ να τα πηγαίνει άσχημα, παρά να δουν τη χώρα να τα πηγαίνει καλά. Αυτό σημαίνει» η στάση των Δημοκρατικών, υποστήριξε ο Ρεπουμπλικάνος στη διάρκεια ομιλίας του για τη μεταρρύθμιση του ομοσπονδιακού φορολογικού συστήματος στο Οχάιο. «Ήταν πολύ εγωιστικό. Ήταν αρνητική ενέργεια», ανέφερε για να προσθέσει: «Ήταν σαν τον θάνατο, αντιαμερικανοί. Κάποιος είπε ότι επέδειξαν “προδοτική” στάση. Υποθέτω, γιατί όχι; Μπορούμε να το πούμε αυτό προδοσία, γιατί όχι; Εννοώ ασφαλώς δεν έμοιαζαν να αγαπούν τη χώρα μας πάρα πολύ».

Οι Δημοκρατικοί άκουσαν με απόλυτη ψυχρότητα στο Κογκρέσο την ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ για την Κατάσταση της Ένωσης.

«Η ελευθερία να μη χειροκροτείς ιδέες με τις οποίες διαφωνείς ονομάζεται 1η Τροπολογία» (του αμερικανικού Συντάγματος), αντέτεινε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Τζεφ Μέρκλεϊ.

Οι επικεφαλής των ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο, τόσο ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν όσο και ο πρόεδρος της Γερουσίας Μιτς Μακόνελ, απέφυγαν να σχολιάσουν την τοποθέτηση του Ντόναλντ Τραμπ.

«Κάθε Αμερικανός θα όφειλε να ανησυχεί για το πώς ο Ντόναλντ Τραμπ προσπαθεί να κάνει την πίστη στον ίδιο συνώνυμη με την πίστη στη χώρα μας», υπογράμμισε η Νάνσι Πελόσι, η επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων, μέσω Twitter.«Δεν είναι αυτός ο τρόπος που λειτουργεί η δημοκρατία», συμπλήρωσε η ίδια.

Ο Τσακ Σούμερ, πρόεδρος της Κ.Ο. των Δημοκρατικών στη Γερουσία, απέφυγε να σχολιάσει την τοποθέτηση του Τραμπ.

Το έγκλημα της προδοσίας επισύρει τη θανατική ποινή στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων