Κυριακή, 1 Αυγούστου, 2021

Ηράκλειο: Άρχισε το Αναπτυξιακό Συνέδριο Κρήτης

Ως πολύ σημαντική πρωτοβουλία που αφορά την ανάπτυξη της Κρήτης χαρακτήρισαν το Αναπτυξιακό Συνέδριο του νησιού, το οποίο ξεκίνησε σήμερα στο Ηράκλειο, ο δήμαρχος της πόλης, Βασίλης Λαμπρινός και ο περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης.

Κατά την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου, ο κ. Λαμπρινός, αφού αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης, έθεσε και το πλαίσιο για την ανάπτυξη του νησιού, επισημαίνοντας την ανάγκη της αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του. «Βασικοί πυλώνες για την ανάπτυξη είναι ο τουρισμός, ο πολιτισμός, το περιβάλλον, η αγροδιατροφή και η επιστημονική γνώση» τόνισε μεταξύ άλλων. Παράλληλα, έθεσε και θεσμικά θέματα της Τοπικής Αυτοδίοικησης.

Από την πλευρά του, ο κ. Αρναουτάκης χαρακτήρισε πολύ σημαντική την παρουσία του πρωθυπουργού και των υπουργών στο νησί και επισήμανε ότι «στόχος του Αναπτυξιακού Συνεδρίου είναι να συμφωνήσουμε στη σύναψη μίας μεγάλης αναπτυξιακής συνθήκης για την Κρητη». Επίσης, υπογράμμισε ότι «το σημαντικότερο μήνυμα του Συνεδρίου πρέπει να είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας». Τέλος, ο περιφερειάρχης τόνισε την ανάγκη αξιοποποίησης όλων των δημιουργικών δυνάμεων σημειώνοντας: «Είμαστε εδώ για να υπερβούμε τις αντιξοότητες, να συντάξουμε ένα νέο κεφάλαιο ανάπτυξης για την Κρήτη».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων