Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Ηρεμία πριν από την καταιγίδα, στο ΠΑΣΟΚ

Επίπλαστη είναι η εικόνα της εσωτερικής ηρεμίας στο ΠΑΣΟΚ. Ολοένα και περισσότερα στελέχη, ακόμη κι εκείνα που βρίσκονται κοντά στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ανησυχούν για την κατεύθυνση που δίνει ο πρόεδρός τους στο κόμμα.

Η αγωνία τους δεν είναι άσχετη με την ταύτιση πολιτικής που επιβάλλει ο κ. Βενιζέλος με τη Νέα Δημοκρατία του κ. Σαμαρά. Η πρόσφατη σύμπλευση του ΠΑΣΟΚ με την διαταγή πολιτικής επιστράτευσης από το Μαξίμου, αιφνιδίασε ακόμη και παράγοντες της Ιπποκράτους που διαπιστώνουν ότι ακόμη και την στιγμή που το κόμμα τους δείχνει ότι κάτι διεκδικεί πχ διαβουλεύσεις με συνδικαλιστές στις αστικές συγκοινωνίες, έρχεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος και δικαιώνει τις επιλογές της κυβέρνησης.

Ήδη στο ΠΑΣΟΚ έχουν αρχίσει να ψιθυρίζουν πως με τέτοια γραμμή στις επόμενες εκλογές το κόμμα τους θα εξαφανιστεί από τον πολιτικό χάρτη. Η εκτίμηση είναι πως αν το ΠΑΣΟΚ ταυτίζεται σε όλα με τη ΝΔ τότε δεν υπάρχει λόγος κάποιος να ψηφίσει Βενιζέλο, αφού θα προέχει η στήριξη του Αντώνη Σαμαρά ο οποίος θα διαγκωνίζεται όπως φαίνεται με τον Αλέξη Τσίπρα για την πρωτιά!

Επίσης δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά επιδιώκει την συγχώνευση των δύο κομμάτων μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει το μένος του απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, την ηγεσία του και την πολιτική του. Εάν ισχύει κάτι τέτοιο όλα όσα αναφέρει περί Κεντροαριστεράς αποτελούν ασφαλώς προσχήματα…

Ως εκ τούτου το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ αποκτά πρόσθεση σημασία καθώς κάποια στελέχη ετοιμάζονται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων