Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022

Η απάντηση Χαρδαλιά στον Τσίπρα για τα κλειστά κινητά και την έλλειψη ενημέρωσης

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, σημείωσε ότι τα ζητήματα πολιτικής προστασίας χρειάζονται συνεργασία και απάντησε στις δηλώσεις Τσίπρα.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι δεν κατέστη δυνατή η ενημέρωση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από τον κ. Χαρδαλιά, καθώς το τηλέφωνό του ήταν κλειστό, όπως είπε, ενώ υπογράμμισε ότι δεν αρκεί η αποκατάσταση στο 100% των περιουσιών που χάθηκαν, αλλά και η έγκαιρη ενίσχυση των πληγέντων, υπερβαίνοντας τα όποια γραφειοκρατικά εμπόδια.

«Έχω πει από την πρώτη στιγμή ότι τα ζητήματα αυτά δεν είναι ζητήματα μικροπολιτικής. Δεν είναι ζητήματα μικροκομματικά. Είναι ζητήματα που χρειάζεται συνεργασία. Είναι πατριωτικό το καθήκον της συνεργασίας για τα θέματα αυτά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

«Λυπάμαι και χωρίς να έχω οποιαδήποτε διάθεση αντιπαράθεσης, αλλά εάν πραγματικά υπήρχε ενδιαφέρον, από τις 7 Ιουλίου που έχουμε αποστείλει επιστολές στους Προέδρους των Κοινοβουλευτικών Ομάδων για τον ορισμό Εκπροσώπων στη Διακομματική επιτροπή Συναντίληψης και Συνεργασίας για τα ζητήματα της Πολιτικής Προστασίας, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε ορίσει. Γιατί μέχρι χθες δεν είχε ορίσει ακόμη», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Πάντα είχα αίσθηση καθήκοντος και πάντα αναλάμβανα την ευθύνη μου», συμπκλήρωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς προσθέτοντας ότι βρίσκεται στη διάθεση του Πρωθυπουργού η παραίτησή του. «Η παραίτησή μου είναι στο συρτάρι του Πρωθυπουργού. Από εκεί και πέρα, αφήστε με λίγο να ολοκληρώσω σας παρακαλώ πάρα πολύ. Εγώ δεν θέλω να κάνω καριέρα πολιτική. Δεν θα είμαι υποψήφιος κάπου. Μοιράστηκα με τον Πρωθυπουργό ένα όραμα για τη δημιουργία ενός εθνικού μηχανισμού που τον βλέπετε να εξελίσσεται για να μπορέσουμε να θωρακίσουμε τη χώρα μας απέναντι σε αυτή την κλιματική απορρύθμιση. Στην απόλυτη κλιματική απορρύθμιση, εν μέσω πανδημίας, εν μέσω εξωπραγματικών καταστάσεων. Εγώ παραμένω κρατικός λειτουργός, ένας άνθρωπος του καθήκοντος», σχολίασε.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων