Κυριακή, 3 Ιουλίου, 2022

Η Αργεντινή στη μέγγενη του ΔΝΤ για κοινωνικό κράτος και εργασιακά δικαιώματα

Τη συρρίκνωση, έως του σημείου της ουσιαστικής κατάργησης, του κοινωνικού κράτους και των εργασιακών δικαιωμάτων, προκειμένου να επέλθει δραστική μείωση του δημοσίου ελλείμματος ζητά το ΔΝΤ από την Αργεντινή, για να «ξεκλειδώσει» τις πρώτες δόσεις του δανείου των 50 δισ. δολαρίων.

Εφαρμόζοντας τα πιο σκληρά μέτρα που έχουν ποτέ ζητηθεί ως μέσο δημοσιονομικής προσαρμογής σε χώρα, στην Αργεντινή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) απαιτεί την κατάργηση των υπουργείων Εργασίας και Υγείας!

Το Ταμείο ζητά τις αλλαγές από την κυβέρνηση της Αργεντινής ως ένα μέτρο που θα επιφέρει καθοριστική μείωση του δημόσιου ελλείμματος. Αντιμετωπίζει ολόκληρες κοινωνίες ως λογιστικά νούμερα, δίχως να υπολογίζει τις συνέπειες που θα έχουν οι συγκεκριμένες αποφάσεις στη μάζα.

Το ΔΝΤ επί της ουσίας, απαιτεί την κατάργηση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους, καθιστώντας στην ουσία την κυβέρνηση της Αργεντινής ως έναν εισπρακτικό μηχανισμό, ο οποίος θα εισπράττει και θα αποπληρώνει τα δάνεια που θα δοθούν, αρχής γενομένης από τις πρώτες δόσεις του δανείων των 50 δισ. δολαρίων, το οποίο έχει άμεσα ανάγκη η χώρα για να μην χρεοκοπήσει.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων