Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022

Η Αθήνα συνδέεται με το Πεκίνο – Ξεκινούν από Σεπτέμβριο απευθείας πτήσεις

Η απευθείας σύνδεση της Αθήνας με το Πεκίνο έρχεται νωρίτερα από ότι την περιμέναμε. Όπως ανακοινώθηκε την Δευτέρα σε Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην Πρεσβεία της Κίνας στην Αθήνα ξεκινούν μέσα στον Σεπτέμβριο οι πτήσεις της Air China που θα συνδέουν την Ελλάδα με την Κίνα.

Το πρώτο αεροσκάφος της Air China , ένα AirbusA330-200 θα κάνει την πρώτη δοκιμαστική πτήση αυτή την Τετάρτη και από τον Σεπτέμβριο η πτήση θα μπει σε τακτική βάση κάθε Τετάρτη και Σάββατο.

Πρόκειται για μια ακόμη σημαντική επιτυχία της διοίκησης του Διεθνούς Αεροδρομίου της Αθήνας η οποία κατάφερε μετά από την επανένωση της ελληνικής πρωτεύουσας με την Νέα Υόρκη με την Emirates, και την έλευση της Scoot που συνδέει την Αθήνα με την Σιγκαπούρη, να φέρει ξανά τον κινεζικό κολοσσό. Αξίζει να αναφερθεί ότι πριν ξεσπάει η κρίση η Air China πετούσε στην Αθήνα κάνοντας ενδιάμεση στάση στο Μόναχο.

Το κίνητρο για να επανέλθουν είναι τόσο η αύξηση των Κινέζων τουριστών προς την χώρα μας όσο και οι αυξημένες ανάγκες των επιχειρηματιών της Κίνας για απευθείας σύνδεση με την Ελλάδα. Στον τομέα του τουρισμού το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει σημαντικές κινήσεις ώστε να αυξηθεί σημαντικά και ο αριθμός των Κινέζων που θα λαμβάνουν μέρος σε κρουαζιέρες στο Αιγαίο. Αυτό προέκυψε μετά από σχετική πρωτοβουλία της Cosco και της Celestyal Cruises η οποία το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε επαφές και με Κινέζους για επιχειρηματική συνεργασία.

H έναρξη της σύνδεσης μεταξύ Αθήνας και Πεκίνου με τα φτερά της Air China συμπίπτει με την ανακήρυξη της Κίνας ως τιμώμενη χώρα φέτος από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Πηγή: Xinhuanet

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων