Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

H Αθήνα του Woody Allen

Θα μας συμβεί κι αυτό! Μετά το αμερικάνικο πρακτορείο που ξεναγεί στην Αθήνα της κρίσης χοντρούς Αμερικανούς τουρίστες με σορτς και χαβανέζικο πουκάμισο, έρχεται και ο πολύς Γούντι Άλεν να γυρίσει ταινία με τίτλο Athens by night. Κατ΄ αρχήν είναι καλό. Αλλά να είναι καλή η ταινία, γιατί η τελευταία «ευρωπαϊκή» του «Από την Ρώμη με αγάπη», ήταν trash. Δεν είχε τίποτε και ήταν κακή, με την έννοια πως μάλλον αυτοσχεδίαζε στα σοκάκια της Ρώμης.

Ο συμπαθής Αμερικανός σκηνοθέτης, ως γνωστόν, τα τελευταία χρόνια γυρίζει ταινίες σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Η πρώτη ήταν το λονδρέζικο «Match Point», μετά ακολούθησε το «Βίκι-Χριστίνα, Μπαρτσελόνα», μετά το «Μεσάνυχτα στο Παρίσι» και μετά η Ρώμη. Τώρα έχει σειρά η Αθήνα του Μνημονίου και της κρίσης, η οποία ετοιμάζεται να τον υποδεχθεί τον Μάιο και να τον κρατήσει μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου, οπότε έχει προγραμματισθεί να τελειώσουν τα γυρίσματα.

Το σενάριο που έχει διαρρεύσει αφηγείται τη ζωή ενός νεαρού Αμερικανού συγγραφέα που ζει στην Πλάκα, γράφοντας ένα επικό μυθιστόρημα για την ελληνική κρίση. Πιθανό καστ, Μπραντ Πίτ και Πενέλοπε Κρούζ. Δεν λέω αξίζει να τους τρακάρουμε ηλιοκαμένους κάτω από την Ακρόπολη, ή σε κανα έξαλλο Σαββατοκύριακο στη Μύκονο, αλλά σημασία έχει αν ο γηραιός Γούντι θα έχει έμπνευση.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων