Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, 2021

Η Βασίλισσα του Μαρόκο αγοράζει έπαυλη στην Κέα

Σε συνομιλία που είχε με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος του νησιού Γιάννης Ευαγγέλου, επιβεβαίωσε ότι η βασίλισσα του Μαρόκου προέβη στην αγορά έπαυλης στο νησί, κάτι που γεννά την προσδοκία να διαδοθεί η φήμη του νησιού εκτός των ελληνικών ορίων.

Φέτος η τουριστική χρονιά θα εξελιχθεί σε ανοδικούς ρυθμούς, εκτιμά ο κ. Ευαγγέλου, και τονίζει ότι «συμμετέχουμε στη γενικότερη ευφορία» περί των τουριστικών εκτιμήσεων. Η συνδεσιμότητα με την Αθήνα άλλωστε αποτελεί ένα από τα δυνατά στοιχεία του προορισμού, που συμβάλλει στην ενίσχυση των τουριστικών ροών από την ηπειρωτική χώρα. Την ίδια στιγμή, ο παραδοσιακός τρόπος ζωής των ανθρώπων, η αγροτική της παραγωγή, αλλά και η γεωγραφική της τοποθεσία, αποτελούν τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.

Ο επισκέπτης στην Κέα έχει την δυνατότητα να επισκεφτεί πολιτιστικά μνημεία, τέσσερις αρχαίες πόλεις, το αρχαιολογικό μουσείο και την ίδια στιγμή να περπατήσει στα πλακόστρωτα χαρτογραφημένα μονοπάτια 65 χιλιομέτρων, τα οποία μάλιστα, διέρχονται και από παραδοσιακούς οικισμούς. Εξάλλου, η Κέα, όπως είπε ο δήμαρχος του νησιού, πήρε και βραβείο από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου του νησιού.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το σκέλος των υποδομών, όπως είπε ο κ. Ευαγγέλου, 200 βίλες προσφέρουν τουριστικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, ενώ η δημοτική αρχή έχει προχωρήσει σε υποδομές που βελτιώνουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Η επάρκεια νερού σε παραδοσιακούς οικισμούς, αλλά και η υλοποίηση ΧΥΤΑ, είναι στην κορυφή των έργων υποδομής.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων