Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

Η χώρα που δίνει 3.000 δολάρια σε τουρίστες που κολλήσουν κοροναϊό

Το Ουζμπεκιστάν άνοιξε τα σύνορά του και θέλει να σιγουρευτεί πως θα προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους τουρίστες, μετά το πρώτο κύμα πανδημίας κορωνοϊού.

Για τον λόγο αυτό, προσφέρει ακόμα χρηματική αποζημίωση 3.000 δολαρίων σε επισκέπτες που θα κολλήσουν κατά τις διακοπές τους κορωνοϊό, όπως μεταδίδει ο βρετανικός Telegraph. Τα χρήματα θα καλύπτουν σε κάθε περίπτωση τα ιατρικά έξοδα σε νοσοκομεία της χώρας. «Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους τουρίστες ότι μπορούν να έρθουν στο Ουζμπεκιστάν» δήλωσε η πρέσβειρα τουρισμού της ασιατικής χώρας στη Βρετανία, Σόφι Ίμποτσον.

«Η κυβέρνηση είναι τόσο σίγουρη για τα μέτρα ασφαλείας και υγιεινής που έχουν εφαρμοστεί στον τουριστικό τομέα που ο πρόεδρος είναι έτοιμος να “ποντάρει” χρήματα σε αυτό. Αν νοσήσετε με Covid-19 θα σας αποζημιώσουμε», έλεγε πριν λίγες εβδομάδες η Ίμποτσον. Ο πρόεδρος της χώρας Shavkat Mirziyoyev υπέγραψε διάταγμα για «Εγγυημένα Ασφαλή Ταξίδια», με προβλέψεις και μέτρα που κατά την κυβέρνηση διασφαλίζουν ένα ασφαλές από υγειονομικής άποψης περιβάλλον για τους τουρίστες.

Από το ξέσπασμα της πανδημίας, το Ουζμπεκιστάν έχει καταγράψει πάνω 16.400 κρούσματα αλλά επισήμως έχουν καταμετρηθεί 83 θάνατοι από Covid-19. Πηγή: www.lifo.gr

HTML tutorial

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων