Λοιπόν, θεωρώ ότι ο σοφός λαός μας έχει δημιουργήσει μακράν τις καλύτερες….παροιμίες. Ικανές να περιγράψουν συμπυκνωμένα, με απόλυτη ακρίβεια, δια μέσου ελαχίστων λέξεων, καταστάσεις, που ενδεχομένως θα χρειάζονταν σελίδες επί σελίδων αναλύσεις.
Διαβάζεις στα νέα της ημέρας ότι ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς, υπέγραψε αγορανομική διάταξη σύμφωνα με την οποία στον πίνακα με την συγκεντρωτική κατάσταση οφειλών κάθε διαμερίσματος θα αναρτάται αντίγραφο κάθε δαπάνης που διενεργείται και για την οποία επιβαρύνονται τα κοινόχρηστα των πολυκατοικιών…. Η απόφαση αυτή, λέει, υπαγορεύεται από την ανάγκη διαφάνειας στις δαπάνες που επιβαρύνουν τα κοινόχρηστα πολυκατοικιών, αλλά και αντιμετώπισης φαινομένων προμήθειας αγαθών κι εκτέλεσης έργων (καύσιμα, κηπουρικές-οικοδομικές εργασίες κλπ) χωρίς την ύπαρξη των από το νόμο προβλεπομένων παραστατικών. Α, και σε περίπτωση μη τήρησης της διάταξης επιβάλλεται πρόστιμο 2.000 ευρώ.
Να μια περίπτωση που το μόνο που έχεις να πεις είναι : τι του λείπει του ψωριάρη, φούντα με μαργαριτάρι.
Μέσα στις τόσες ανάγκες που έχει ο κόσμος και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητα του, την αισχροκέρδεια και την ασύδοτη σε πολλές περιπτώσεις αγορά, το μόνο που δεν φαίνεται να τον απασχολεί είναι τα κοινόχρηστα. Άσε που μια μεγάλη μερίδα δεν είναι σε θέση πια να πληρώσει ούτε αυτά…
Μέσα στο γενικό χαμό, αν έρθει ο διαχειριστής και πει πως ο τάδε χωρίς απόδειξη θα μας κάνει τη δουλειά τόσο τοις εκατό φθηνότερα, σιγά που θα πουν όχι ένοικοι και ιδιοκτήτες. Ή χρειάζεται να ανακοινώσουν «επισήμως» μεταξύ τους τη δουλειά που έγινε.
Απ΄την άλλη ανά πάσα στιγμή με βάση τα καταστατικά της κάθε πολυκατοικίας ο διαχειριστής μπορεί να ελεγχθεί. Έτσι δεν είναι;
Άρα, καταλαβαίνει κανείς επί της ουσίας τι ρόλο παίζει αυτή η αγορανομική, εκτός από το γεγονός ότι εμπλουτίζει τον κώδικα;