Κυριακή, 22 Μαΐου, 2022

Η ΔΗΜΑΡ ψάχνει «σπίτι» στην Ευρώπη

Ευρωπαϊκή στέγη αναζητεί η Δημοκρατική Αριστερά γνωρίζοντας ότι εξαιτίας και των εκλογών για την ευρωβουλή σε έναν χρόνο από τώρα θα πρέπει να ενταχθεί σε έναν φιλικό προς την ίδια κομματικό συνασπισμό.

Η αλήθεια είναι ότι η ΔΗΜΑΡ έχει δεχθεί φιλικές προσκλήσεις για ένταξή της στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές (ΕΣΚ) και μάλιστα από τον ίδιο τον πρόεδρο της σοσιαλιστικής ευρωομάδας Χανς Σβόμποντα, όμως ο Φώτης Κουβέλης διατηρεί ορισμένες επιφυλάξεις επειδή στον ίδιο συνασπισμό ανήκει και το ΠΑΣΟΚ.

Η Δημοκρατική Αριστερά θα προτιμούσε να ενταχθεί στους “Πράσινους”, άλλωστε ο Κον Μπεντίτ είχε μιλήσει για τον κ. Κουβέλη ιδιαίτερα θετικά, όμως αργότερα τα έσπασε με τους δικούς του. Έτσι, οι δίαυλοι επικοινωνίας με τους “Πράσινους” χάθηκαν, ενώ η ΔΗΜΑΡ συνεκτιμά το γεγονός ότι έχουν εμφανώς μικρότερη δύναμη από τους Σοσιαλιστές.

Αρχικώς οι κατοικοεδρεύοντες στην Αγίου Κωνσταντίνου είχαν προσεγγίσει και το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, το ΚΕΑ, μάλιστα συμμετείχαν ως παρατηρητές και σε συνέδριό τους. Όμως ως γνωστόν στο ΚΕΑ συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αντιπρόεδρος είναι ο Αλέξης Τσίπρας, με τον οποίο η ΔΗΜΑΡ έχει κόψει κάθε δίαυλο επικοινωνίας.

Εκ των πραγμάτων λοιπόν το επόμενο διάστημα θα αναγκαστεί να διαλέξει εάν θα ακολουθήσει τον Βενιζέλο ή τον Τσίπρα…

Προηγούμενο άρθροΑναβάθμιση με ύφεση
Επόμενο άρθρο800 εκ. ευρώ έγιναν… καπνός!

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων