ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ*
Αυτό που διακυβεύεται στις μέρες μας δεν είναι απλά η παράταση μιας οικονομικής κρίσης… Αυτό που διακυβεύεται είναι η επιβίωσή μας ως έθνος! Κι αυτό γιατί η κρίση υπονομεύει τα πληθυσμιακά θεμέλιά μας. Η δημοσιονομική κρίση έγινε οικονομική και τώρα τείνει ολοένα περισσότερο να γίνει δημογραφική. Ο πληθυσμός μας συρρικνώνεται!
Στα πιο αισιόδοξα σενάρια υπολογίζεται ότι ο πληθυσμός της χώρας μας το 2050 θα κυμαίνεται ανάμεσα στους 8.300.000 με 10.000.000 κατοίκους. Ένας γερασμένος, κατά τα άλλα, πληθυσμός, αφού, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, το 2050 η χώρα μας θα έχει 71 συνταξιούχους για κάθε 100 εργαζομένους…
Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος μεταφέρει την βαθειά αγωνία των Ελλήνων πολιτών για το κατά πόσον η ελληνική κυβέρνηση έχει αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης και αντί να λαμβάνει μέτρα, τα οποία θα ενισχύουν την οικογένεια και την απασχόληση, πράττει το ακριβώς αντίθετο…
Το προηγούμενο διάστημα κυκλοφόρησε μια μελέτη του ΟΟΣΑ:
Η ελληνική οικογένεια είναι ανάμεσα στις πέντε πιο βαριά φορολογούμενες μεταξύ των κρατών του οργανισμού. Σύμφωνα λοιπόν με στοιχεία της έκθεσης, μια ελληνική οικογένεια με μέσο μισθό 900 ευρώ δίνει περίπου το 40% σε φόρους, όταν ο μέσος όρος στην Ε.Ε. είναι 30%.
Επίσης, χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σε πληθυσμό περίπου 240.000 παιδιών προσχολικής ηλικίας, μόνο τα 60.000 αυτών καλύπτονται από δημόσιους βρεφονηπιακούς σταθμούς και νηπιαγωγεία…
Σε τούτο το κοινωνικό κράτος, το να είναι η Ελληνίδα εργαζόμενη γυναίκα και μητέρα είναι ένας άθλος, αφού έφτασε να γίνει η μητρότητα προνόμιο μόνο των οικογενειών με υψηλά εισοδημάτα…
Το προφανές είναι ένα: Η πατρίδα μας χρειάζεται επειγόντως αλλαγή πλεύσης. Χρειάζεται επειγόντως μια φιλική προς την οικογένεια κυβέρνηση.
Πρέπει να πέσουν άμεσα οι φόροι, ώστε να κινηθεί τάχιστα η οικονομία!
Επιτέλους, χρειαζόμαστε ένα άλλο κοινωνικό κράτος και προς τούτο ζητά το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος να στραφεί όλο το κρατικό ενδιαφέρον, δίδοντας έμφαση στα κρίσιμα μεγέθη όπως για παράδειγμα:
- έμφαση στην οικογένεια,
- έμφαση στο δημόσιο σχολείο,
- περισσότερα κίνητρα,
- μείωση του αφορολογήτου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί,
- κάλυψη των παιδιών της προσχολικής ηλικίας με ένα πλήρες σύστημα προσχολικής αγωγής,
- ένα γενναίο πρόγραμμα για τη δημόσια Παιδεία,
- τομές, μαζί με την αύξηση των διατιθέμενων πόρων.
Πιστεύουμε ότι δεν έχουμε πλέον πολύ χρόνο στη διάθεσή μας, καθώς επίσης ότι δεν έχουμε άλλη επιλογή… Ή το ελληνικό κράτος θα αντιμετωπίσει τη δημογραφική κρίση ή η δημογραφική κρίση θα υπονομεύσει ανεπανόρθωτα το μέλλον μας.
Χρειαζόμαστε, λοιπόν, το σχέδιο για την αντιμετώπιση της εθνικής απειλής που είναι αυτή η ίδια η δημογραφική κρίση. Απαιτούνται κίνητρα για την ουσιαστική αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας. Είναι αδιανόητο να πληρώνουμε τεράστιους φόρους και να έχουμε κοινωνικές υπηρεσίες τριτοκοσμικού κράτους.
Και, πλέον, ένα τελευταίο ερώτημα που αφορά το μέλλον της πατρίδας μας:
Επειδή, δεν ζούμε στην πιο ήσυχη γειτονιά του πλανήτη, πώς θα μπορέσουμε να έχουμε ισχυρή αποτροπή απέναντι στις υπαρκτές απειλές: Με έναν πληθυσμό που μειώνεται; Με μία οικονομία που συρρικνώνεται; Με μια κοινωνία να είναι σε μόνιμη ΚΡΙΣΗ;
*ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ