Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022

Η δημοσκόπηση της MRB δείχνει προβάδισμα της ΝΔ με 13.1% από τον ΣΥΡΙΖΑ

Με διαφορά 13,1 % προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην πρόθεση ψήφου, όπως αποτυπώνεται σε δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Star.

Συγκεκριμένα τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου είναι:

ΝΔ 35,6 %
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 22,5%
ΚΙΝΑΛ 5, 7%
ΚΚΕ 4,6 %
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4,5 %
ΜΕΡΑ 25 3,5%
ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 2, 7%
ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΗ ΨΗΦΟΣ 20,9 %

Δημοσκόπηση MRB: Με 13,1 % προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ
Στο ερώτημα ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός οι πολίτες απαντούν σε ποσοστό 39,9% υπέρ του επικεφαλής της κυβέρνησης και προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη και σε ποσοστό 25,7% υπέρ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τέως πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα (διαφορά 14,2%). Η απάντηση “κανένας”, με 28,3%, συνεχίζει να βρίσκεται στη δεύτερη θέση, με ποσοστό μεγαλύτερο από εκείνου του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στα υπόλοιπα ευρήματα της δημοσκόπησης, το 69,8% ζητεί να μην γίνει δεκτό το αίτημα Κουφοντίνα για μεταγωγή στον Κορυδαλλό, ενώ το 15,5% ζητεί να υπάρξει κυβερνητική υποχώρηση.

Όσον αφορά την υπόθεση Λιγνάδη, το 59% κρίνει αρνητικά τη στάση της κυβέρνησης, ενώ το 30% την κρίνει θετικά. Το 56,5% κρίνει αρνητικά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και το 32,2% την κρίνει αρνητικά.

Σχετικά με την αξιολόγηση των χειρισμών της κυβέρνησης για την πανδημία και τους εμβολιασμούς, το 52% κρίνει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση, ενώ το 44,8% απαντά πως οι χειρισμοί της κυβέρνησης κινούνται σε θετική κατεύθυνση.

Το 58,3% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι στο θέμα των εμβολιασμών η κυβέρνηση τα πάει καλά. Στον αντίποδα το 33,7% κρίνει αρνητικά την κυβέρνηση ως προς το θέμα αυτό.

Στην αξιολόγηση των υπουργών πρώτος σε δημοφιλία έρχεται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ακολουθεί ο Βασίλης Κικίλιας, ενώ τρίτος είναι ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, υπουργός Εθνικής Άμυνας. Στην τελευταία θέση εμφανίζεται ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ενώ στην προτελευταία ο Κώστας Τσιάρας υπουργός Δικαιοσύνης.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων