Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Η Δούρου «καλεί» ιδιώτες για να σωθεί το Πεδίον του ‘Άρεως

Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου επιχειρεί να ανατρέψει την ιδιαίτερα αρνητική κατάσταση που επικρατεί στο Πεδίον του Άρεως απευθύνοντας πρόσκληση σε ιδιώτες. Η ασφάλεια, καθαριότητα, πολιτισμός και αθλητισμός είναι οι βασικές προτεραιότητες της Περιφέρειας Αττικής για το Πεδίον του Άρεως, προκειμένου να αποτραπεί η πλήρης απαξίωση του Πάρκου.

Στην κατεύθυνση αυτή ενισχύθηκαν τα μέτρα φύλαξης και εντατικοποιηθήκαν οι εργασίες συντήρησης του χώρου μέσω 3ετων συμβάσεων και με ιδιωτικές εταιρίες που ανέλαβαν την διεκπεραίωση αυτών των εργασιών.

Το ετήσιο κόστος λειτουργίας και συντήρησης του Πάρκου στο Πεδίον του Άρεως , ανέρχεται για την Περιφέρεια σε 1,5 εκ ευρώ. Η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, επισήμανε πως για τη διατήρηση του δημοσίου χαρακτήρα επιβάλλεται να εισαχθούν και εμπορικές χρήσεις, μέσω της οικονομικής αξιοποίησης των υφιστάμενων κτιρίων, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η οικονομική βιωσιμότητα του Πάρκου.

Παράλληλα, Περιφέρεια Αττικής και ΕΛΑΣ έχουν υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας για την καλύτερη αστυνόμευση του χώρου και αποτροπή παραβατικών συμπεριφορών, ενώ ξεκίνησε και πιλοτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ και το ΚΕΘΕΑ για την υποστήριξη των τοξικοεξαρτημένων ατόμων. Κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι θα στηρίζουν τα εξαρτημένα άτομα και θα τα προτρέπουν να απευθυνθούν στις ειδικές δομές.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων