Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

Η Ε.Ε. μπορεί να εγκρίνει το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech έως 23/12

Ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Γιενς Σταμ σε δηλώσεις του είπε ότι η έγκριση του εμβολίου Pfizer/ BioNTech από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων θα μπορούσε να δοθεί στις 23 Δεκεμβρίου.

Η δήλωση αυτή έρχεται σε συνέχεια του δημοσιεύματος της Bild που πιστοποιούσε την παραπάνω ημερομηνία, με τον ΕΜΑ να έχει ήδη αποκαλύψει ότι η απόφαση για το εμβόλιο των BioNTech/Pfizer θα παρθεί το αργότερο έως τις 29 Δεκεμβρίου και το εμβόλιο της Moderna έως τις 12 Ιανουαρίου.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό πως η Γερμανία ασκεί πίεση στον αρμόδιο εποπτικό φορέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να επιταχύνει τη διαδικασία χορήγησης άδειας χρήσης εμβολίου για την Covid-19.

Οι υπηρεσίες της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ και του Γενς Σπαν, πιέζουν τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) και την Ε.Ε., προκειμένου το εμβόλιο της αμερικανικής φαρμακευτικής βιομηχανίας Pfizer και του γερμανικού εργαστηρίου βιοτεχνολογίας BionNTech να λάβει άδεια για την κατεπείγουσα χρήση του ως την 23η Δεκεμβρίου κι όχι ως την 29η Δεκεμβρίου, όπως προβλέπεται επί του παρόντος.

«Όλα τα δεδομένα της BionNTech είναι διαθέσιμα. Το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ έχουν ήδη δώσει την έγκρισή τους. Η εξέταση των δεδομένων και η χορήγηση άδειας από πλευράς του EMA θα όφειλε να γίνει το συντομότερο δυνατόν», τόνισε ο Σπαν.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων