Κυριακή, 16 Ιανουαρίου, 2022

Η ελληνική διπλωματία στον 21ο αιώνα – Εκδήλωση της νεολαίας ΑΧΕΠΑ

Ημερίδα με θέμα «Η ελληνική διπλωματία στον 21ο αιώνα» διοργάνωσε το τμήμα ΘΗΣΕΥΣ των Sons of Pericles (Νεολαία της ΑΧΕΠΑ στην Αθήνα) το Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2018 στο κατάμεστο αμφιθέατρο του ιστορικού Μουσείου Ακρόπολης.

Την εκδήλωση, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία, πλαισίωσαν ομιλητές που προέρχονταν από τον ακαδημαϊκό, διπλωματικό και δημοσιογραφικό χώρο ενώ το συντονισμό της ανέλαβε ο δημοσιογράφος και διεθνολόγος κ. Δημήτριος Απόκης.

Την έναρξη της εκδήλωσης, της οποίας χορηγός επικοινωνίας ήταν το rp.gr, σήμανε ο πρόεδρος του τμήματος ΘΗΣΕΥΣ, κ. Δημήτριος Ράπτης απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό στον οποίο αναφέρθηκε στην ιστορία των Sons of Pericles παρουσιάζοντας το έργο τους στην Ελλάδα ενώ επίσης την εκδήλωση χαιρέτισε και ο γραμματέας της Περιφέρειας ΑΧΕΠΑ Ελλάδος, κ. Κωνσταντίνος Κοζυράκης.

Στην ημερίδα αναπτύχθηκαν από τους εισηγητές θέματα που καλύπτουν όλο το φάσμα της ελληνικής διπλωματίας. Συγκεκριμένα ο κ. Κλάψης, Δρ Διπλωματικής Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο έκανε λόγο για την ιστορική εξέλιξη της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής μιλώντας ταυτόχρονα για τα προβλήματα που ταλανίζουν την χώρα σε αυτό τον τομέα ενώ ο Πρέσβης ε.τ., κ. Μαλλιάς μίλησε για τις προκλήσεις και ευκαιρίες που παρουσιάζει η εξωτερική πολιτική της χώρας μας. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε η εισήγηση του Αρχ. Αρίσταρχου Γκρέκα που αφορούσε τον ρόλο της θρησκείας στη σύγχρονη διεθνή πραγματικότητα καθώς και η ομιλία του γεωστρατηγικού αναλυτή, κ. Κοψαχείλη για την ενεργειακή διπλωματία, κάνοντας λόγο για την ιστορική εξέλιξή της στη χώρα μας καθώς και τις προκλήσεις και προοπτικές που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε.

 unnamed (1)

Τέλος, το κοινό προβλημάτισε η ομιλία του Όμηρου Τσάπαλου, υπ. Δρ. Πολιτιστικής Διπλωματίας αναφορικά με τις δυνατότητες που έχει η χώρα μας να αναδείξει και να προωθήσει στο εξωτερικό την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδος μέσω του «εργαλείου» της πολιτιστικής διπλωματίας.

Στην εκδήλωση του τμήματος ΘΗΣΕΥΣ παρευρέθηκε πλήθος κόσμου, ενώ μεγάλο μέρος αυτού ήταν φοιτητές και φοιτήτριες, ένδειξη ότι η ελληνική νεολαία έχει όρεξη, διάθεση και ενδιαφέροντα γύρω από φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τη χώρα μας.

unnamed (2)

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων