Πέμπτη, 7 Ιουλίου, 2022

Η Ένωση Δικαστών – Εισαγγελέων διακόπτει την Παρασκευή 6/11 τις συνεδριάσεις της

Τη διακοπή των συνεδριάσεών της την Παρασκευή 6/11 προανήγγειλε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Η Ένωση πήρε αυτή την απόφαση επειδή όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της θεωρεί την ΚΥΑ που υποχρεώνει τους Δικαστές και τους Εισαγγελείς να εξασκούν τα καθήκοντά τους εν καιρό πανδημίας «επικίνδυνη».

Tο πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΕΔΕ έχει ως εξής:

«Το Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων εκτιμώντας την κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά την έκδοση της επικίνδυνης ΚΥΑ η οποία επιτρέπει σε συνθήκες έκρηξης της πανδημίας την πλήρη λειτουργία των Δικαστηρίων, αποφάσισε τη διακοπή των συνεδριάσεων όλων των ποινικών και πολιτικών Δικαστηρίων της Χώρας, καθώς και κάθε άλλης δικαστικής ενέργειας, την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου από τις 09.00’ μέχρι τις 12.00’.

Η συμβολική αυτή πράξη αποτελεί το πρώτο μήνυμα διαμαρτυρίας απέναντι στην Κυβέρνηση και ταυτόχρονα μία μικρή υπόμνηση ότι η αξίωση της ατομικής ευθύνης από κάθε πολίτη πρέπει να συνοδεύεται από την κοινωνική ευθύνη της Πολιτείας απέναντί του.

Η θυσία της υγείας των πολιτών στο βωμό της ικανοποίησης συντεχνιακών συμφερόντων ακυρώνει κάθε προσπάθεια επιστημονικής και ορθολογικής προσέγγισης ενός προβλήματος οικουμενικού και στέλνει αντιφατικά μηνύματα στην κοινωνία.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να εφαρμόσουν την απόφαση του ΔΣ της Ένωσης και να αναγνώσουν στα ακροατήρια αυτό το μήνυμα».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων