Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει τη βία αλλά δεν αναφέρει τον Φιλιππάκη!

Σε καταδίκη κάθε ενέργειας βίας ή παρότρυνσης σε βία κατά φυσικών προσώπων, ανεξάρτητα, όπως σημειώνει, «εάν κάποιοι θεωρούν ότι με την πολιτική που άσκησαν ζημίωσαν τον ελληνικό λαό και προκάλεσαν αισθήματα θυμού, αγανάκτησης και οργής» αναφέρεται η ΕΣΗΕΑ, παραλείποντας ωστόσο να αναφερθεί στο όνομα του δημοσιογράφου Γιώργου Φιλιππάκη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ:

«Στις δύσκολες στιγμές που μπορεί να τραυματίσουν την Δημοκρατία, απαιτείται ιδιαίτερη αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία από όλους. Η απάντηση σε καταστάσεις που την απειλούν οφείλει να είναι, σε κάθε περίπτωση, πολιτική και ομόθυμη.

Ευτυχώς, αυτή την φορά η τρομοκρατική επίθεση δεν πέτυχε το σκοπό της.

HTML tutorial

Αισθήματα θυμού, αγανάκτησης και οργής για πολιτικές, που τραυματίζουν την κοινωνική συνοχή με διακριτές ευθύνες, για τσακισμένα δικαιώματα και κατακτήσεις όλη αυτή την περίοδο, δεν μπορούν να υπαγορεύσουν εξελίξεις, επειδή αυτός ακριβώς είναι ο δεύτερος στόχος του «αποστολέα» που δεν δίνει την ταυτότητά του.

Η ψυχραιμία, όμως, η υπευθυνότητα και η καθαρή σκέψη είναι προϋποθέσεις και για τη δημοσιογραφική προσέγγιση στα ζητήματα αυτά, με σεβασμό, όμως, στη δεοντολογία και τις ανθρώπινες αξίες, είτε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, είτε από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει κάθε ενέργεια βίας ή παρότρυνσης σε βία κατά φυσικών προσώπων, ανεξάρτητα, αν κάποιοι θεωρούν ότι με την πολιτική που άσκησαν ζημίωσαν τον ελληνικό λαό και προκάλεσαν αισθήματα θυμού, αγανάκτησης και οργής».

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο διατάχθηκε από την εισαγγελία προκαταρκτική εξέταση για αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά από καταγγελία του Γιάννη Στουρνάρα η οποία μεταβιβάστηκε από τον Νίκο Τόσκα στις αρμόδιες διωκτικές αρχές.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων