Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Η Ιερά Σύνοδος κάνει έκκληση στους πιστούς να κάνουν rapid test πριν την εκκλησία

Σε εγκύκλιο που εξέδωσε, η Ιερά Σύνοδος καλεί όλους τους πιστούς και τον κλήρο «να τηρεί επακριβώς άπαντα τα μέτρα προστασίας», στέλνοντας μήνυμα σε όσους πιστούς δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα να προσέρχονται στους ιερούς ναούς αφότου έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ (rapid ή pcr).

Προτρέπει παράλληλα εκ νέου τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Υπενθυμίζει επίσης την υποχρεωση των ιερέων, ψαλτών, νεωκόρων κλπ να υποβάλλονται σε δύο τεστ την εβδομάδα (rapid ή pcr). Ο έλεγχος θα γίνεται από τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια.

Η κυβέρνηση δέχεται από χθες τα πυρά του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο, για την εξαίρεση των χώρων λατρείας από την υποχρέωση επίδειξης αρνητικού τεστ από πλευρά των πιστών. Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε χθες την κατάθεση τροπολογίας για την επίδειξη τεστ και στις εκκλησίες.

« Δεν μπορεί όλοι να μετράμε απώλειες και ο κ. Μητσοτάκης ψήφους», σημείωσε, μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας. «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη – Πλεύρη – Γεωργιάδη, είναι πλέον φανερό ότι ούτε μπορεί αλλά ούτε και θέλει να διαχειριστεί την πανδημία με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Γιατί μοναδικό της κριτήριο είναι το πολιτικό κόστος και όχι η ανθρώπινη ζωή. Για αυτό και δεν σκέφτηκαν ποτέ να λάβουν αυστηρά μέτρα σε επαγγελματικούς και κοινωνικούς χώρους, όπου δεν επιθυμούν να έρθουν σε ρήξη με την εκλογική τους πελατεία. Για αυτό και σήμερα εξαγγέλλουν μέτρα με επιλεκτική ατολμία. Αφήνοντας απ’ έξω την εκκλησία και απροστάτευτους τους πιστούς. Έτσι όμως δεν αντιμετωπίζεται η πανδημία.»

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν σήμερα πως «σε καμία χώρα της Ευρώπης δεν ισχύουν μέτρα απαγόρευσης εισόδου σε χώρους λατρείας λόγω υγειονομικών περιοριστικών μέτρων.»

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων