Πέμπτη, 7 Ιουλίου, 2022

Η Μέρκελ θέλει ευρωπαϊκό μέτωπο κατά Τραμπ πριν τη σύνοδο των G20

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ θα συναντηθεί σήμερα στο Βερολίνο με πολλούς Ευρωπαίους ηγέτες προκειμένου να προσπαθήσει να δημιουργήσει ένα ενιαίο μέτωπο πριν τη σύνοδο της Ομάδας των 20 (G20) που θα πραγματοποιηθεί στη Γερμανία, η οποία αναμένεται να είναι θυελλώδης εξαιτίας της παρουσίας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Η πίεση που βαραίνει τους Ευρωπαίους εδώ και χρόνια να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους «ενισχύεται ακόμη περιοσσότερο με τον νέο Αμερικανό πρόεδρο», επεσήμανε η Μέρκελ σε συνέντευξή της αυτή την εβδομάδα.

Μετά την ομιλία της ενώπιον του γερμανικού κοινοβουλίου στη διάρκεια της οποίας αναφέρθηκε στους στόχους της G20, η Μέρκελ θα συναντηθεί με Ευρωπαίους ηγέτες οι οποίοι θα συμμετάσχουν στη σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί στο Αμβούργο στις 7 και 8 Ιουλίου.

Πρόκειται για τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, τον Ιταλό ομόλογό της Πάολο Τζεντιλόνι, αλλά και τους ηγέτες της Ισπανίας, της Ολλανδίας και της Νορβηγίας που είναι προσκεκλημένοι της G20, καθώς και με επικεφαλής θεσμών της ΕΕ.
Η φετινή σύνοδος της G20 αναμένεται να είναι μια από τις πιο συγκρουσιακές διεθνείς συνόδους εδώ και καιρό.
Είτε πρόκειται για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, το εμπόριο, τις μεταναστευτικές ροές παγκοσμίως ή την αναπτυξιακή βοήθεια, παραδοσιακά θέματα που συζητιώνται σε τέτοιες συνόδους, η νέα αμερικανική κυβέρνηση έχει πάρει τις αποστάσεις της.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων