Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, 2022

Η ΜΚΟ Aegean Boat Report υιοθετεί τη ρητορική του Ερντογάν: «Η Ελλάδα στέλνει παράνομα οπλισμό στα νησιά»

Περίεργη είναι η ανάρτηση που έκανε η ΜΚΟ Aegean Boat Report η οποία αναμασά την Τούρκικη προπαγάνδα καθώς ανέβασε στον λογαριασμό της στο Twitter φωτογραφίες οι οποίες σύμφωνα με Τούρκικα δημοσιεύματα δείχνουν ελληνικά αρματαγωγά να αποβιβάζουν τεθωρακισμένα οχήματα μάχης σε Λέσβο και Σάμο.

Οι φωτογραφίες αυτές σύμφωνα με τα δημοσίευμα της Hurriyet, τραβήχτηκαν στις 18 Σεπτεμβρίου από τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drone) και αυτό είναι μια έμμεση παραδοχή αν ισχύει πως η Τουρκία παραβιάζει τον Εθνικό μας εναέριο χώρο.

Το εν λόγω  δημοσίευμα αναπαράχθηκε  από όλα τα τουρκικά μέσα, που ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα στρατιωτικοποιεί περαιτέρω τα νησιά της.  Η εν λόγω τώρα ΜΚΟ σε tweet απάντηση προς τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίο ανέφερε «Η Ελλάδα ουδέποτε προκαλεί, απαντά όμως πάντα με αυτοπεποίθηση, όταν προκαλείται. Αισθανόμαστε απόλυτη αυτοπεποίθηση και τη βεβαιότητα ότι έχουμε το δίκιο και το Διεθνές Δίκαιο με το μέρος μας. Κλείνουμε όλα τα παράθυρα σε κάθε πρόκληση, αφήνουμε ανοιχτή την πόρτα του διαλόγου» ανέβασε την εν λόγω φωτογραφία γράφοντας: «Η αποστολή στα νησιά αμερικανικού στρατιωτικού εξοπλισμού, μπορεί να θεωρηθεί από ορισμένους, ως πρόκληση, ειδικά επειδή πρόκειται για παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης του 1923 και της Συνθήκης Ειρήνης των Παρισίων του 1947».

Είναι πια σαφές,  ότι έχει στηθεί μια απίστευτη ανθελληνική προπαγάνδα στα μέτρα της Τουρκίας, που περίμενε ένα δικό μας λάθος για να θέσει σε εφαρμογή στρατιωτική προβοκάτσια. Σε αυτό το παιχνίδι συμμετείχαν οι αυτοαποκαλούμενοι «δικαιωματιστές», μέλη κυκλωμάτων λαθροδιακινητών, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, που έχουν μπερδέψει την αλήθεια με προσωπικά τους ζητήματα.

Σε αυτό το κουβάρι άλλοι συμμετείχαν επειδή βγάζουν χρήματα, άλλοι επειδή έχουν επωμισθεί το ρόλο του χρήσιμου ηλίθιου και μερικοί επειδή πιστεύουν ότι έτσι θα χτυπήσουν την κυβέρνηση. Ολοι τους όμως έγιναν εκόντες άκοντες πιόνια της εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού από την Άγκυρα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων