Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου, 2022

«Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς»: Σε βινύλιο το σάουντρακ της ταινίας

Ένα από τα πιο δυνατά στοιχεία της ταινίας του Γιάννη Οικονομίδη «Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς», που αγκαλιάστηκε από το κοινό, είναι οι μελωδίες που ακούγονται κατά την διάρκειά της δένοντας αρμονικά με την εξέλιξη της ταινίας στην οποία συμμετέχει ενεργά. Το σάουντρακ της ταινίας, που φέρει την υπογραφή Jean-Michel Bernard, κυκλοορεί, αποκλειστικά σε βινύλιο, από την Veego Records.

Η καθηλωτική jazz noir του Γάλλου συνθέτη σε συνδυασμό με το επαρχιακό “γκανγκστερικό” κλίμα της ταινίας συνδυάζονται αρμονικά εκφράζοντας το όραμα του σκηνοθέτη να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα που θυμίζει το «Ασανσέρ για Δολοφόνους» του Miles Davis ή το αριστουργηματικό «Εν Ψυχρώ» του Quincy Jones. Και η αλήθεια είναι πως η κυκλοφορία του «Ballad for a Pierced Heart» αποτελεί μια ενόρμηση, μια ενστικτώδη ανάγκη που γεννήθηκε καθώς η μουσική της επένδυση θυμίζει εμβληματικά έργα ενώ ταυτόχρονα κλείνει το μάτι στις μελωδίες του Κώστα Καπνίση από τα ‘60s του Ελληνικού Κινηματογράφου. Οι μουσικές αυτές είναι που καταφέρνουν να αναδείξουν και να αναδειχθούν από την ποιότητα του βινυλίου όσο λίγες.

Ο Jean-Michel Bernard επισφραγίζει με τον δικό του τρόπο τη μοναδικότητα αυτής της δουλειάς με το σχεδόν μόνιμα «ιδιότροπα» παιχνιδιάρικο ύφος, είτε συνθέτει για κωμωδία είτε για δράμα. Ο ίσκηνοθέτης Γιάννης Οικονομίδης αναφέρει χαρακτηριστικά για την συνεργασία τους:«Η συνάντηση με τον Ζαν-Μισέλ Μπερνάρ ήταν μια αποκάλυψη για μένα. Ένας υπέροχος άνθρωπος.Ένας καλλιτέχνης φτιαγμένος από αυτό το μοναδικό υλικό, τόσο σπάνιο αυτές τις εποχές που όλα πάνε κατά διαόλου. Είναι ένας ξεχωριστός, αληθινός δημιουργός, και η μουσική του δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική. Ο Ζαν-Μισέλ είναι η μουσική του, και η μουσική του είναι ο Ζαν-Μισέλ».

Το σάουντρακ κυκλοφορεί σε συλλεκτική έκδοση βινυλίου που περιέχει το πόστερ της ταινίας και είναι διαθέσιμο μέσα από το online shop της Veego Records και σε όλα τα κεντρικά δισκοπωλεία.

Σημειώνεται πως η ταινία, με πρωταγωνιστές τους Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιάννη Τσορτέκη, Στάθη Σταμουλακάτο, Βασίλη Μπισμπίκη, θα κυκλοφορήσει σύντομα στο διαδίκτυο.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων