Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022

Η νέα κωλοτούμπα του Καρατζαφέρη και οι… ανάποδες του Βορίδη

Δύσκολο πράγμα η (πολιτική) μοναξιά. Για αυτό και ο Γιώργος Καρατζαφέρης έχει βάλει «λυτούς και δεμένους» να ασκήσουν τις κατάλληλες πιέσεις για την επιστροφή του στη Νέα Δημοκρατία. Σιγά δηλαδή…. Για μια «κωλοτούμπα» παραπάνω, δεν χάθηκε και ο κόσμος. Η πολιτική αξιοπιστία, έτσι κι αλλιώς, έχει χαθεί προ πολλού.

Μάλιστα για να είναι σίγουρος πως το «μήνυμα» θα φτάσει στη Συγγρού, έκανε και δήλωση στο «Εθνος της Κυριακής» για το συνέδριο της ΝΔ που θα γίνει τον Ιούνιο, αλλά και τον ρόλο που αυτό θα πρέπει να διαδραματίσει στις εξελίξεις στην κεντροδεξιά. «Το συνέδριο της ΝΔ δεν μπορεί να είναι ένα εσωστρεφές συνέδριο σαν τα προηγούμενα. Πρέπει να είναι ένα συνέδριο που θα χαράξει προοπτική μιας άλλης πολιτικής προσέγγισης των αναγκών του τόπου. Η -μια από τα ίδια- θα απογοητεύσει το σύνολο του αστικού κόσμου και θα ανοίξει τα πανιά στους έξαλλους και επιπόλαιους», σημείωσε.

Με άλλα λόγια, «ανοίξτε για να με περιμένετε». Όπως καταλαβαίνετε προσπαθεί να το φέρει γλυκά. Υπάρχει άλλωστε και ο «μπαμπούλας» της «Χρυσής Αυγής» που διεμβολίζει ταχύτατα το παραδοσιακό νεοδημοκρατικό ακροατήριο, οπότε ο Καρατζαφέρης μπορεί να ελπίζει πως ο Σαμαράς θα σκεφτεί με βάση το «όλοι οι καλοί χωράνε».

Τον Βορίδη όμως τον ρώτησαν; Το πρώην στέλεχος του ΛΑΟΣ και νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, ακούει «Καρατζαφέρης» και βγάζει φλύκταινες. Όχι μόνο γιατί «αντάλλαξαν λόγια βαριά» κατά την προσχώρησή του στη ΝΔ αλλά κυρίως διότι ξέρει πως η παρουσία του Καρατζαφέρη εντός των νεοδημοκρατικών τειχών αυτομάτως θα απομειώσει το δικό του «ειδικό βάρος» στην ανάσχεση των «μεταναστευτικών» ροών προς την ακροδεξιά. Ξέρει επίσης πως την «επιστροφή Καρατζαφέρη» σιγοντάρουν διάφοροι άσπονδοι φίλοι του, οι οποίοι όλο το προηγούμενο διάστημα δεν είδαν με καθόλου καλό μάτι τη δική του αναρρίχηση στην ηγετική ομάδα του κόμματος και διαβλέπουν μια καλή ευκαιρία για να τον… κοντύνουν.

Τι θα γίνει τελικά; Μα αυτό που γίνεται πάντα στην πολιτική. Η κωλοτούμπα… της κωλοτούμπας… ω, κωλοτούμπα! Καταλάβατε; Όχι; Δεν πειράζει. Λίγη υπομονή, για να χαρείτε όλο το… σασπένς. Άλλωστε η σημερινή πολιτική τάξη μόνο διασκέδαση μπορεί να προσφέρει.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων