Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Η Νέα Σμύρνη μετράει τις πληγές της…

Σοκ προκάλεσε στην ελληνική κοινωνία η κατάληξη της πορείας διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε από κατοίκους της περιοχής αλλά και πολλούς φορείς και συλλογικότητες.

Η εκτεταμένη βία από τις συγκρούσεις των διαδηλωτών με τις δυνάμεις της αστυνομίας άφησε μόνο πληγές όχι μόνο στην περιοχή, αλλά και στην ελληνική κοινωνία, η οποία μια μέρα μετά παρακολουθεί «μουδιασμένη» τις εξελίξεις.

κατά τη διάρκεια των επεισοδίων κ απολογισμός ήταν τραγικός: Δεκαέξι συλλήψεις και 11 ακόμα προσαχθέντες οι οποίοι αφέθηκα στην συνέχεια ελεύθεροι, πέντε τραυματίες αστυνομικοί εκ των οποίων οι τρεις παραμένουν για νοσηλεία στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, χωρίς να διατρέχουν κάποιο κίνδυνο, ενώ οι άλλοι δύο αποχώρησαν μετά τις πρώτες βοήθειες.

Ειδικά για τον αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ, τον οποίο τραυμάτισαν σοβαρά οι κουκουλοφόροι στη συμβολή των οδών Αγίας Φωτεινής και Νικολάου Πλαστήρα, όπου παρέμεινε αιμόφυρτος πάνω από μισή ώρα, όπως φαίνεται σε βίντεο της επίθεσης, από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ έγινε γνωστό ότι ευτυχώς δεν έχει κάτι ιδιαίτερα σοβαρό, δεν έχει πειραχτεί κάποιο ζωτικό όργανο, δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο και αναμένεται ότι σύντομα θα αναρρώσει.

Στελέχη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, χαρακτηρίζουν δολοφονική την επίθεση, καθώς οι δράστες χτυπούσαν ανελέητα τον αστυνομικό, με ξύλα και κλωτσιές για περίπου 2,5 λεπτά. Όπως λένε, τον έσωσε το γεγονός ότι δεν του έβγαλαν το κράνος από την πρώτη στιγμή, αλλά φέρει τραύματα στο πρόσωπο και στο πίσω μέρος του κεφαλιού, καθώς και σε όλο το σώμα. Τον τραυματία επισκέφθηκαν, χθες το βράδυ, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλης Καραμαλάκης, οι οποίοι ενημερώθηκαν από τους γιατρούς, ενώ συνομίλησαν μαζί του και του ευχήθηκαν καλή ανάρρωση.

 

 

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων