Κυριακή, 24 Οκτωβρίου, 2021

Η νέα ταινία της Meryl Streep γυρίστηκε… εν πλω

Αν κάτι μπορούμε να πούμε για το 2020 και τη σχέση του με τον κινηματογράφο, είναι πως φέτος εμφανίστηκαν ένα σωρό αντισυμβατικές ταινίες. Για την ακρίβεια, οι κινηματογραφιστές προσπάθησαν να εκμεταλλευθούν και να αξιοποιήσουν όσα μέσα διέθεταν χωρίς να παραβούν τους υπάρχοντες περιορισμούς που επιβάλλει η πανδημία. Αλλεπάλληλα τεστ για κορωνοϊό, απομακρυσμένες τοποθεσίες, ολιγάριθμα μέλη στην παραγωγή και zoom κλήσεις έγιναν η νέα νόρμα για τους ευνόητους λόγους. Ωστόσο, η νέα ταινία του Steven Soderbergh υπερβαίνει κάθε αντισυμβατική προσδοκία μας· παρόλο που «πρόλαβε» την Covid-19 νόσο, το «Let Them All Talk» κινηματογραφήθηκε σε ένα ανορθόδοξο σκηνικό: στο κατάστρωμα ενός κρουαζιερόπλοιου και κατά τη διάρκεια ενός κανονικού ταξιδιού.

Στην εν λόγω ταινία που έκανε πρεμιέρα χθες στο HBO Max, πρωταγωνιστεί η Meryl Streep υποδυόμενη μία επιτυχημένη συγγραφέα, ονόματι Alice Hughes η οποία πρέπει να ταξιδέψει ως την Αγγλία για να παραλάβει το Pulitzer που κέρδισε. Επειδή δεν τρέφει αδυναμία στα αεροπλάνα, πείθει τους διοργανωτές να πληρώσουν το ταξίδι της με το κρουζιερόπλοιο Queen Mary. Μαζί της παίρνει τις παλιές καλές της φίλες, Roberta (Candice Bergen) και Susan (Dianne Wiest), όπως και τον υποστηρικτικό ανηψιό της, Tyler (Lucas Hedges). Στο κρουαζιερόπλοιο στο μεταξύ, επιβιβάζεται και η νέα ατζέντισσά της, Karen (Gemma Chan) με σκοπό να διαπιστώσει αν επιτέλους γράφει το νέο της βιβλίο (και περί τίνος πρόκειται), καθώς έχουν περάσει πολλά χρόνια από εκείνο που την έκανε διάσημη.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της ταινίας, ο Soderbergh και ο παραγωγός Gregory Jacobs αρχικά προσέγγισαν τη Streep για να βολιδοσκοπήσουν τις διαθέσεις και τις αντοχές της για γυρίσματα διάρκειας δύο εβδομάδων και σε πραγματικό χρόνο καταμεσής του Ατλαντικού. Όταν εκείνη δέχτηκε, αποφάσισαν να γυρίσουν τις σκηνές με τη σειρά που παρουσιάζονταν στο σενάριο, ενώ άφησαν τους ηθοποιούς να αυτοσχεδιάσουν αρκετά με τους διαλόγους τους για ένα πιο ρεαλιστικό αποτέλεσμα. Σύμφωνα με τα λεγόμενα των ηθοποιών, το μόνο πράγμα που τους απασχόλησε ήταν το γεγονός ότι έπρεπε κάθε βράδυ να είναι καλοντυμένοι, καθώς οι κεντρικοί χώροι του Queen Mary επιβάλλουν επίσημο dress code.

Δείτε το τρέιλερ:

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων