Κυριακή, 3 Ιουλίου, 2022

Η Νιγηρία αναστέλλει τη λειτουργία του Twitter επ’ αόριστον

Η κυβέρνηση της Νιγηρίας ανέστειλε τη λειτουργία του Twitter στη χώρα «επ ‘αόριστον», όπως ανακοίνωσε ο υπουργός πληροφοριών.

Η απαγόρευση οφείλεται στην «διαρκή χρήση της πλατφόρμας για δραστηριότητες ικανές να υπονομεύσουν την διακυβέρνηση της Νιγηρίας», ανέφερε σχετική δήλωση, που αναρτήθηκε μάλιστα στο Twitter.

Το Twitter είπε ότι η ανακοίνωση αυτή είναι «βαθιά ανησυχητική».

Ωστόσο, η απαγόρευση ακολούθησε την κατάργηση ενός tweet του Προέδρου Muhammadu Buhari λόγω παραβίασης των κανόνων του ιστότοπου.

Η δήλωση της κυβέρνησης της Νιγηρίας, από την πλευρά της δεν έκανε λόγο στην ανακοίνωσή της για το το tweet, που αφαιρέθηκε.

Νωρίτερα, ο υπουργός Πληροφοριών, Lai Mohammed επέκρινε την απόφαση του αμερικανικού κολοσσού να κατεβάσει την ανάρτηση, κάνοντας λόγο για «δύο μέτρα, δύο σταθμά».

To Twitter, που ήταν ακόμη διαθέσιμο σε χρήστες στη Νιγηρία μετά την ανακοίνωση της Παρασκευής, αφαίρεσε ένα tweet που έστειλε ο 78χρονος πρόεδρος της Νιγηρίας την 1η Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη, το Twitter διέγραψε ένα μήνυμα, όπου ο πρόεδρος απειλούσε όσους ευθύνονται για τα πρόσφατα βίαια επεισόδια στη Νοτιο-Ανατολική Νιγηρία.

Εκπρόσωπος του Twitter είπε εκείνη τη στιγμή ότι η ανάρτηση «παραβίαζε τους κανόνες του Twitter. Ο κάτοχος του λογαριασμού θα πρέπει να διαγράψει το tweet και να περάσει 12 ώρες με τον λογαριασμό του σε λειτουργία μόνο για ανάγνωση», χωρίς να δοθούν περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η εταιρεία σε σημερινή της ανακοίνωση ανέφερε ότι «ερευνά και θα παρέχει σχετική ενημέρωση όταν θα γνωρίζει περισσότερα» σχετικά με την απαγόρευση στη Νιγηρία.

Ούτε όμως, η κυβέρνηση έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το πώς θα λειτουργούσε στην πράξη η απαγόρευση ούτε πρόσφερε κάποια εξήγηση για το πώς το Twitter είχε υπονομεύσει την διακυβέρνηση της Νιγηρίας.

Η κυβερνητική δήλωσή αποκάλυψε επίσης ότι η εθνική ρυθμιστική υπηρεσία ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών, NBC, έχει κληθεί να ξεκινήσει «τη διαδικασία αδειοδότησης όλων των OTT (διαδικτυακών υπηρεσιών ροής) και των λειτουργιών των κοινωνικών μέσων στη Νιγηρία».

ΠΗΓΗ: LIFO.GR

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων