Κυριακή, 24 Οκτωβρίου, 2021

Η πανδημία δίνει την καλύτερη αφορμή για να κόψεις το αλκοόλ το χειμώνα

Ο Covid-19 είναι εδώ, πιο απειλητικός από ποτέ κι έτοιμος να εκμεταλλευτεί κάθε αδράνεια του οργανισμού μας αλλά και του συστήματος. Το δεύτερο κύμα της πανδημίας σαρώνει τον πλανήτη και η Ελλάδα βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό. Ένα ενδεχόμενο lockdown είναι προ των πυλών και ήδη κάποιοι κάνουμε τα κουμάντα μας για να ζήσουμε τις στιγμές που ζήσαμε το Μάρτιο.

Ο φετινός χειμώνας θα είναι διαφορετικός από όσους είχαμε συνηθίσει αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να θέσουμε στόχους. Στόχους που θα κάνουν καλύτερη τη ζωή μας και θα μας βελτιώσουν. Εξάλλου γι’ αυτό δεν ήρθαμε σε αυτήν τη ζωή; Για να γίνουμε η βέλτιστη έκδοση του εαυτού μας.

Ένας από τους στόχους που προσωπικά θα θέσω κι αν θέλεις ακολουθείς, είναι να μειώσω το αλκοόλ κατά τη διάρκεια αυτού του πανδημικού χειμώνα. Μάλιστα σε περίπτωση που καταφέρω να το κόψω εντελώς θα είναι μία τεράστια νίκη. Δε χρειάζεται να υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος για να το κόψεις αλλά σε περίπτωση που επιθυμείς να το δοκιμάσεις και να τεστάρεις τις αντοχές σου, αυτός ο χειμώνας ενδείκνυται.

Αφενός θα έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία. Η καραντίνα είναι μία δύσκολη συνθήκη. Δεν μπορείς να κατηγορήσεις κάποιον που αποφάσισε να πιάσει το μπουκάλι σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Συναισθηματικά είμαστε όλοι πιεσμένοι και στρεσαρισμένοι, οπότε το ποτό προσφέρει μία διέξοδο. Αλλά η επόμενη μέρα είναι ζόρικη. Πονοκέφαλος, ιδρώτας, ζάλη και μία ήπια αίσθηση πανικού. Ποιος τα χρειάζεται όλα αυτά; Επιπλέον αν σταματήσεις το αλκοόλ, θα κοιμηθείς καλύτερα. Θα έχεις ένα πιο φυσιολογικό ξύπνημα και θα δεις τα πάντα με πιο καθαρή ματιά. Επίσης όσο λιγότερο πίνεις, θα βρίσκεσαι και σε καλύτερη φυσική κατάσταση. Θα μειωθεί η πρόσληψη θερμίδων και θα έχεις μεγαλύτερη όρεξη για άσκηση. Το ποτό καταστρέφει την επιδερμίδα, σε κάνει να φαίνεσαι πιο κουρασμένος και σου «χαρίζει» κακή αναπνοή.

Η καραντίνα είναι μία δύσκολη συνθήκη και μας κάνει πιο επιθετικούς. Αν βάλεις στην εξίσωση το αλκοόλ, τότε το συναίσθημα της επιθετικότητας πολλαπλασιάζεται.
Φεύγοντας από τα οφέλη της υγείας, πάμε στα οικονομικά οφέλη. Το ποτό θα αδειάσει αργά και σταδιακά το πορτοφόλι σου. Σκέψου και δράσε πιο έξυπνα. Εκείνο το παλτό, τα sneakers ή το gadget που έχεις βάλει στο μάτι, είναι η καλύτερη κίνηση ώστε να επενδύσεις τα χρήματά σου. Διοχέτευσε τα χρήματα που θα σπαταλούσες σ’ ένα hangover και κράτησέ τα για μία εκδρομή όταν τελειώσει το lockdown.

Το να μην πίνεις θα σε κάνει πιο ομαλό στις σχέσεις σου με τους άλλους ανθρώπους. Η καραντίνα είναι μία δύσκολη συνθήκη και μας κάνει πιο επιθετικούς. Αν βάλεις στην εξίσωση το αλκοόλ, τότε το συναίσθημα της επιθετικότητας πολλαπλασιάζεται. Η αποχή από το ποτό θα καθαρίσει το σώμα αλλά και το μυαλό σου ενώ θα σε κάνει αρκετά πιο παραγωγικό.

Προσωπικά όταν έπινα δεν ήμουν καθόλου παραγωγικός στη δουλειά μου. Η καραντίνα δε σημαίνει και «τέλος του κόσμου» αλλά εναλλακτικούς τρόπους εργασίας. Η τηλεργασία θα τιμηθεί δεόντως και σε αυτή τη δύσκολη περίοδο πρέπει να είσαι αρκετά πιο οξυδερκής. Τέλος με καθαρό μυαλό θα κάνεις τα πάντα καλύτερα. Δουλειά, αθλητισμός, ανάγνωση, χόμπι και φυσικά σεξ.

Μήπως τελικά ο φετινός χειμώνας είναι η καλύτερη αφορμή για να κόψεις το αλκοόλ; Η απόφαση ανήκει σ’ εσένα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων