Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021

Η παρέμβαση της Ρόδης Κράτσα στο forum της γνώσης για το μέλλον

Πολλά σημαντικά συμπεράσματα που έχουν ιδιαίτερη αξία για τη χώρα μας, έφερε μαζί της η Ρόδη Κράτσα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η Ελληνίδα τ. Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συμμετέχει τακτικά στο “Forum της Γνώσης για το Μέλλον”, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος μεγάλων Πανεπιστημίων. Το πλέον πρόσφατο Forum έλαβε μέρος στο παράρτημα του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης στο Abu Dhabi.

Το κεντρικό θέμα ήταν αφ’ ενός η συνεργασία μεταξύ των εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και αφ’ ετέρου η συνεργασία τους με την αγορά εργασίας και τους οικονομικούς φορείς. Μεγάλες και μικρές εταιρείες αλλά και επενδυτικά Funds ιδιωτικά και δημόσια συμμετείχαν καταθέτοντας απόψεις κι εμπειρίες.

Η Ρόδη Κράτσα εστιάστηκε σε δύο κρίσιμα θέματα:

  • Η υψηλού επιπέδου εκπαίδευση πρέπει να συνδυάζεται με ανοικτή κοινωνία, ευέλικτη αγορά εργασίας και αξιοκρατία, για ν’ αποδώσει τους αναμενόμενους καρπούς.
  • Η βιώσιμη ανάπτυξη είναι μία συνεχής διαδικασία, ολιστική και πολύπλευρη, η οποία πρέπει να είναι καλά συντονισμένη με βασικό άξονα την παιδεία για όλους τους πολίτες, προσαρμοζόμενη στην παγκόσμια εξέλιξη κι ανταγωνιστικότητα.

Η Ρόδη Κράτσα δεχόμενη ερωτήσεις για την πορεία της χώρας της, εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι παραπάνω αρχές, ισχύουν και για την ανάκαμψη της Ελλάδας και την αναπτυξιακή διατηρήσιμη δυναμική που χρειάζεται ν’ αποκτήσει.

Σε άλλο πλαίσιο συζητήσεων, η Ελληνίδα πολιτικός διαπίστωσε την αμφιβολία για τη δυνατότητα της Ελλάδας να επιτύχει με τα σημερινά δεδομένα της, μια καθαρή έξοδο από τα μνημόνια καθώς και την ανησυχία για τη δυνατότητα αποτελεσματικών μηχανισμών της Ε.Ε. στην εφαρμογή της Ελλάδας των συμφωνημένων στη μετά το μνημόνιο εποχή.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων