Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Η παθογένεια της Δικαιοσύνης αποφυλακίζει το Ρουπακιά !

Στις 18 Μαρτίου του 2016 συμπληρώνονται 30 μήνες από την ημέρα που -καθ’ ομολογία του- ο Γιώργος Ρουπακιάς μαχαίρωσε θανάσιμα στο Κερατσίνι τον 34χρονο μουσικό Παύλο Φύσσα. Ο Ρουπακιάς είναι προφυλακισμένος, η δίκη του συνεχίζεται με πολύ αργούς ρυθμούς(κάτι που είναι σύνηθες στα ελληνικά δικαστήρια ακόμα και με τόσο πολύ σοβαρές υποθέσεις) και το αποτέλεσμα είναι πως σε λίγες μέρες θα αποφυλακιστεί καθώς θα έχει παρέλθει το ανώτατο όριο προφυλάκισης του.

Με βούλευμα λοιπόν του συμβουλίου Εφετών της Αθήνας (260/2016) ο Γ. Ρουπακιάς, βασικός κατηγορούμενος πλέον στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, αποφυλακίζεται με τους εξής περιοριστικούς όρους:

– Κατ’ οίκον περιορισμός υπό 24ωρη αστυνομική φύλαξη. Στον κατηγορούμενο επιτρέπεται μόνο η μετάβασή του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων κατά τις ήμερες που διενεργείται η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και μόνο με αστυνομική συνοδεία και

– Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Γ. Ρουπακιάς είχε προφυλακιστεί δύο φορές.

Η μία προφυλάκιση ήταν για την ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα με ανώτατο όριο προφυλάκισης τους 18 μήνες και η δεύτερη για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση με όριο προφυλάκισης τους 12 μήνες. Ωστόσο, το ανώτατο όριο προφυλάκισης και για τα δύο αυτά αδικήματα, που είναι οι 30 μήνες, συμπληρώνεται τον ερχόμενο Μάρτιο, οπότε και αποφυλακίζεται ο εν λόγω κατηγορούμενος.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων