Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Η πολιτική σάτιρα «Alexis & Yanis to teaser» σε θερινές προβολές

Μετά την πρεμιέρα της ταινίας στις Βρυξέλλες στις 10 Ιουνίου 2017, πολλοί κινηματογράφοι σε όλο το εύρος της Ελλάδας έχουν επιλέξει την συγκεκριμένη πολιτική σάτιρα ως μία από τις ταινίες προβολών για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Σε κείμενο και σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Κολλάτου, ο ίδιος μαζί με τον Αντώνη Ζιώγα πρωταγωνιστούν στην νέα αυτή ιδιαίτερα καυστική ταινία που το θέμα της εδράζεται από τα πολιτικά τεκταινόμενα της περιόδου που ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν Υπουργός Οικονομικών του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Μόνο που το θέμα της ταινίας ξεφεύγει λίγο από όσα ξέρουμε. Η ταινία «Alexis & Yanis to teaser» μετατρέπεται σε μία ερωτική ιστορία για ένα πολιτικό ζευγάρι. Στην ταινία ο Αλέξης είναι straight πρωθυπουργός και έχει κρυφή ερωτική σχέση με τον Γιάνη, τον gay υπουργό οικονομικών του. Η ερωτική τους φωλιά δεν είναι άλλη από μια γκαρσονιέρα στα Εξάρχεια. O θυελλώδης έρωτας και το δημοψήφισμα βρίσκονται στο επίκεντρο της μεγαλύτερης πολιτικής περιπέτειας μετά την μεταπολίτευση.

Ο Αλέξανδρος Κολλάτος πριν από αυτή την ταινία έχει γράψει και σκηνοθετήσει δυο σατιρικά έργα στο Παρίσι , το «Ζήτω η κρίση» (Vive la crise ) με κεντρικό ήρωα τον Γιώργο Παπανδρέου και το «Οικογενειακό Μέτωπο» (Front familial), με θέμα την σύγκρουση πατέρα – κόρης για την αρχηγεία του ακροδεξιού κόμματος Εθνικό Μέτωπο. Και τα δύο έργα πήραν εξαιρετικές κριτικές από τον γαλλικό Τύπο. Ο ίδιος θυμίζει ιδιαίτερα τον πατέρα του, Δημήτρη Κολλάτο, εκκεντρικό σκηνοθέτη και TV personna στην Ελλάδα.

Στην Ελλάδα δεν έχει εξαπλωθεί ακόμα πλήρως η ταινία, καθώς κινηματογράφοι την προβάλλουν αποσπασματικά. Στις Βρυξέλλες ιδίως αλλά και την ευρύτερη κεντρική Ευρώπη είναι λίγο πιο γνωστή από ό,τι σε εμάς, με τα σχόλια να είναι πολλά και το ενδιαφέρον να προσελκυεί ιδιαιτέρως το κοινό.

Η επίσημη αφίσα της ταινίας:

affiche-anglais-hd

Αφίσα κινηματογράφου στις Σπέτσες:

20884925_1498759383503663_1190998720_n

 

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων