Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, 2023

Η ρύθμιση στο Wi-Fi που πρέπει να προσέξετε αν έχετε iPhone

Η Apple, μετά από το τελευταίο της update, ισχυρίζεται ότι βελτίωσε τα ζητήματα ασφαλείας, προκειμένου οι συσκευές να μην «μπαίνουν σε κακόβουλα δίκτυα Wi-Fi».

Όμως, το iOS 14.7 δεν μας προστατεύει όπως θα έπρεπε από τις διαδικτυακές επιθέσεις.

Πράγματι, οι συσκευές της Apple παρέχουν μεγαλύτερη σιγουριά από τις εναλλακτικές. Αυτό δε σημαίνει πως είμαστε ασφαλείς, όμως, απλώς επειδή έχουμε iPhone, iPad ή Mac υπολογιστή.

Μέχρι τώρα, υπήρχε ένα bug το οποίο, με τον κατάλληλο συνδυασμό χαρακτήρων, επιτρέπει σε hackers να «ξεγελάσουν τις συσκευές» – το iOS 14.7 προσπάθησε να το διορθώσει. Υπάρχουν, όμως, τεχνικά ατοπήματα. Οι περισσότεροι, δε θα συνδεόμασταν χειροκίνητα το δίκτυο με παράξενο ή ύποπτο όνομα – σωστά; Αν έχουμε τις ρυθμίσεις ανοιχτές, όμως, αυτό μπορεί να γίνει αυτόματα.

Οι επιθέσεις μέσω Wi-Fi έχουν πολλές σκοπιμότητες. Η συνηθέστερη, είναι για απλή παρακολούθηση και αποκρυπτογράφηση των δεδομένων μας. Η παρακολούθηση τοποθεσίας, ωστόσο, είναι σχεδόν εξίσου συνηθισμένη. Άλλος λόγος, είναι η εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού στη συσκευή.

Είναι λοιπόν σημαντικό, όσοι εγκαταστήσαμε την τελευταία ενημέρωση, να αλλάξουμε τις ρυθμίσεις και να μην επιτρέπουμε στο iPhone ή το iPad μας να συνδέεται αυτόματα σε κανένα δίκτυο. Ας μη χρησιμοποιούμε δημόσια hotspots και, αν είναι ανάγκη να το κάνουμε, ας ελέγξουμε αν το VPN είναι αξιόπιστο.

Πηγή: jenny.gr

mastografia_banner

σχετικα αρθρα

voucher_banner

ροη ειδησεων

mastografia_banner