Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Η τρικομματική γίνεται δικομματική και «κάτι ψιλά»

Πλήρης ανατροπή των δεδομένων στην κυβέρνηση καταγράφηκε το βράδυ. Εκεί που άπαντες περίμεναν από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς να καταλήξουν σε πολιτική συμφωνία, το σκηνικό κατέρρευσε και όλα πλέον τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά και εξαρτώνται απο τις οριστικές αποφάσεις της δημοκρατικής αριστεράς.

Το κλίμα ήταν περίεργο ήδη απο το μεσημέρι καθώς η ΔΗΜΑΡ σκλήρυνε την στάση της και έθεσε νεους όρους για το θέμα της ΕΡΤ αξιώνοντας επαναπροσληψη όλων των εργαζομένων. Η νέα γραμμή της ΔΗΜΑΡ επιβεβαιώθηκε σε κοινή συνεδρίαση των οργάνων της. Ο κ. Κουβελης αιφνιδίασε το ΠΑΣΟΚ με το οποίο είχαν τις τελευταίες 10 ημέρες κοινή στάση. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος πήρε εν λευκώ εξουσιοδότηση απο τους βουλευτές του να συνεχίσει την διαπραγμάτευση στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Ηδη όμως είχε αποφασίσει μέσα του να διαχωρίσει την στάση του απο εκείνη του κ. Κουβέλη. Κάτι που φάνηκε με ξεκάθαρο τροπο απο τις δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά το ναυάγιο της σύσκεψης στο Μαξίμου λέγοντας ότι η χώρα δεν αντέχει εκλογές ¨γι αυτό και συζητάμε για την διακυβέρνηση¨.

Η τοποθέτηση Βενιζέλου προκάλεσε μούδιασμα στα στελέχη του και ένταση στην συνεδριαση που ακολούθησε με ορισμένους βουλευτές να διαφωνούν με την επιλογή της παραμονής στην κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός που είχε συνομιλήσει πριν με τους υπουργούς του προέβη σε δήλωση λέγοντας πως θα συνεχίσει ως το τέλος της τετραετίας. Ολα δείχνουν συνέχιση της κυβέρνησης με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ορισμένους ανεξάρτητους βουλευτές, όπως για παράδειγμα ο κ. Λοβέρδος…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων