Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022

Η τρόικα έφυγε, ο ανασχηματισμός έρχεται;

Ο Αντώνης Σαμαράς θα ήθελε να τον παρατείνει κι άλλο το βίο των σημερινών υπουργών του. Πιστεύει ότι τώρα που άρχισε να τραβάει λίγο το κυβερνητικό σχήμα θα ήταν άστοχο να ανοίξει θέμα αλλαγών στα πρόσωπα προκαλώντας συγχρόνως και δυσαρέσκειες στο εσωτερικό του κόμματός του. Το ιδανικό για τον ίδιο θα ήταν να κάνει τον ανασχηματισμό κατά το Φθινόπωρο με το πρόσχημα ότι τον Ιούνιο έχει η ΝΔ Συνέδριο, μετά έρχονται τα μπάνια του λαού και άλλες τέτοιες δικαιολογίες…

Όμως ο Ευάγγελος Βενιζέλος πιέζει. Με το που ολοκληρώθηκε χθες το διάγγελμα του πρωθυπουργού τον ακολούθησε σε δηλώσεις για να θυμίσει προς πάσα κατεύθυνση πως είναι και το ΠΑΣΟΚ παρών και πάνω απ’ όλα πως η κυβέρνηση είναι τρικομματική. Ο Βενιζέλος έχει επενδύσει όλες του τις ελπίδες στον ανασχηματισμό θεωρώντας πως εάν καβαντζάρει κανα δυο αναπτυξιακά υπουργεία ενδεχομένως να μπορέσει να υποστηρίξει μελλοντικά ότι και το ΠΑΣΟΚ έχει προωθήσει σημαντικό κυβερνητικό έργο.

Το θέμα του ανασχηματισμού θα το θέσει για μία ακόμη φορά στα συλλογικά όργανα του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα κατά την σημερινή κοινή συνεδρίαση κοινοβουλευτικής ομάδας και Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος. Κι αμέσως μετά θα το υπενθυμίσει στον Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι θα πρέπει να επικαιροποιηθεί η προγραμματική συμφωνία.

Πάντως στα στοιχήματα που πέφτουν στα κομματικά γραφεία, βλέπουν να γίνεται δύσκολα ανασχηματισμός πριν από το Πάσχα…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων