Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Η τροπολογία του «Μεγάλου Περιπάτου» μετά την απόφαση ΣτΕ

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος κατέθεσε νομοσχέδιο με νέα διάταξη για τις ρυθμίσεις που έχουν εφαρμοστεί στις πιλοτικές παρεμβάσεις για τον Μεγάλο Περίπατο.

Με τροπολογία την οποία κατέθεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Αμυράς, παρατείνονται επ’ αόριστον οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που εφαρμόζονται στο κέντρο της Αθήνας «για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας, που συνίσταται στη μείωση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19».

Οπως προβλέπει η τροπολογία, η οποία μπορεί να εφαρμοστεί και από άλλους δήμους, «με απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του οικείου δήμου ή της οικείας περιφέρειας κατά παρέκκλιση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ύστερα από μελέτη της τεχνικής υπηρεσίας, είναι δυνατή η απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων σε οδούς αρμοδιότητάς τους είτε για ορισμένες ώρες της ημέρας είτε για το σύνολο της ημέρας, καθώς και η προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων σε οδούς της αρμοδιότητας τους, είτε για ορισμένες ώρες της ημέρας είτε για το σύνολο της ημέρας».

Παράλληλα προβλέπεται ότι είναι δυνατή η δημιουργία προσωρινών διαδρομών κίνησης πεζών ή ποδηλάτων και διαδρομών ήπιας κυκλοφορίας.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων