Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2021

Η UNESCO «ρίχνει το βλέμμα» της σε Αν. Μακεδονία και Θράκη

Ιδιαίτερα ευχάριστες εξελίξεις επιφύλασσε το Σαβατοκύριακο για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθώς ήδη υπάρχει επί τάπητος πρόταση για συμφωνία συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO.

H συνάντηση έλαβε χώρα το Σάββατο στην Αθήνα, όπου μέσα σε ευχάριστο και εποικοδομητικό κλίμα ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράλης Χρήστος Μέτιος και η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO κ.Μαρία-Αικατερίνη Παπαχριστοπούλου-Τζιτζικώστα συζήτησαν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την πιθανή συνεργασία.

O κ. Μέτιος κατά την διάρκεια της συζήτησης εξέφρασε προς την κ. Τζιτζικώστα το αίτημα για ευρύτερη συνεργασία ανάμεσα στην περιφέρεια ΑΜΘ, και την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, με την κ. Μαρία-Αικατερίνη Τζιτζικώστα να προτείνει στον κ.περιφερειάρχη την υπογραφη Μνημονίου συνεργασίς σε όλους τους τομείς δράσης της UNESCO όπως επιστήμες, πολιτισμό, επικοινωνία και εκπαίδευση.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων